Άρθρο Localit 20 Αυγούστου, 2016

OHE: Πάνω από 2,4 εκατομμύρια άνθρωποι στη Λιβύη, έχουν ανάγκη από ανθρωπιστική βοήθεια

ΟΗΕΕκατομμύρια Λίβυοι και μετανάστες στη χώρα αυτή αντιμετωπίζουν μια ανθρωπιστική κρίση που επιδεινώνεται μέρα τη μέρα, επισήμανε ο ΟΗΕ χθες με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπισμού.

“Περισσότεροι από 2,4 εκατομμύρια άνθρωποι στη Λιβύη χρειάζονται ανθρωπιστική βοήθεια”, υπογραμμίζει ο Μάρτιν Κόμπλερ, ο απεσταλμένος του ΟΗΕ για τη Λιβύη σε ανακοίνωσή του που δημοσιεύτηκε χθες στον ιστότοπο της αποστολής των Ηνωμένων Εθνών στη χώρα.

“Δεν έχουν φάρμακα, εμβόλια και αντιμετωπίζουν επικίνδυνες ελλείψεις στις νοσοκομειακές υπηρεσίες. Σχεδόν 300.000 παιδιά δεν πάνε σχολείο και σχεδόν 350.000 Λίβυοι έχουν εκτοπιστεί σε όλη τη χώρα”, προσθέτει.

Ο διπλωμάτης αναφέρεται επίσης στην επισφαλή κατάσταση στην οποία βρίσκονται περισσότεροι από 270.000 μετανάστες που έχουν εγκαταλείψει τη χώρα τους και βρίσκονται εγκλωβισμένοι στη Λιβύη.

“Οι ανθρωπιστικές ανάγκες που έχει δημιουργήσει η κρίση στη Λιβύη είναι τεράστιες και αυτό πρέπει να μας υποκινήσει να κάνουμε το μέγιστο δυνατό για να ξαναφέρουμε την ελπίδα στους ανθρώπους και ιδιαίτερα σε αυτούς που χρήζουν άμεσα ανθρωπιστικής βοήθειας”, υπογραμμίζει ο ίδιος.

Μετά την πτώση του Μουάμαρ Καντάφι το 2011 η Λιβύη βυθίστηκε στο χάος: αντίπαλες πολιτοφυλακές συγκρούονται για τον έλεγχο της χώρας, επιδιδόμενες σε ανελέητες μάχες για την εξουσία.

Οι συγκρούσεις επικεντρώθηκαν πρόσφατα γύρω από την πόλη της Σύρτης, όπου οι δυνάμεις που είναι πιστές στην κυβέρνηση εθνικής ενότητας της Λιβύης (GNA), η οποία υποστηρίζεται από τον ΟΗΕ, διεξάγουν από τον Μάιο επιχείρηση κατά των ενόπλων που ανήκουν στην τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 12 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνάντηση Δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας με την Υφυπουργό Εργασίας Άννα Ευθυμίου

Θέματα υποδομών, χρηματοδότησης και η υποστελέχωση των υπηρεσιών ανταποδοτικού χαρακτήρα στο τραπέζι της συνάντησης  Ο…

Ρεπορτάζ 11 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Κοζάνης: Ενεργειακές αναβαθμίσεις άνω των 2 εκατ. ευρώ στην Ακρινή

Σε σημαντικές ενεργειακές παρεμβάσεις στην κοινότητα της Ακρινής προχωρά ο Δήμος Κοζάνης, υλοποιώντας έργα συνολικού…

Ρεπορτάζ 05 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γ. Παπαναστασίου: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση στηρίζει το πρόγραμμα «Όλοι Digital»

Ο Β’ Αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) κ. Γιώργος Παπαναστασίου απηύθυνε χαιρετισμό στην…