Άρθρο Localit 25 Αυγούστου, 2018

“Όχι φράγματα στον Αώο” – Κάλεσμα για συμμετοχή σε τριήμερη κινητοποίηση στην Πίνδο

Πρωτοβουλίες και δράσεις για την προστασία του ποταμού Αώου/ Vjosa αναλαμβάνει η αστική μη κερδοσκοπική εταιρία «Πίνδος Περιβαλλοντική» σε συνεργασία με ελληνικές και διεθνείς Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, στο πλαίσιο του προγράμματος προγράμματος «Saving Europe’ s last free flowing wild River-Vjosa/Aoos» και της καμπάνιας «Save the blue Heart of Europe».

Το πρόγραμμα γίνεται με τη στήριξη του ελβετικού ιδρύματος MAVA.

Από τις 14 έως 16 Σεπτεμβρίου και με σύνθημα «Όχι φράγματα στον Αώο», η «Πίνδος Περιβαλλοντική» διοργανώνει κινητοποίηση. Συγκεκριμένα προγραμματίζει εκδρομή – κινητοποίηση που περιλαμβάνει διάσχιση (river trekking) Αώου, κατασκήνωση κατά μήκος του ποταμού και ενημέρωση των πολιτών των παραποτάμιων χωριών. Η πρωτοβουλία στοχεύει στην προώθηση της ανακήρυξης ενός διακρατικού πάρκου (Ελλάδα –Αλβανία), που θα εγγυάται την προστασία του ποταμού  σε όλο το μήκος του, από τις πηγές μέχρι τις εκβολές του.

Για την εκδρομή – κινητοποίηση, η «Πίνδος Περιβαλλοντική» αναλαμβάνει να καλύψει το κόστος της μετακίνησης, κατασκήνωσης, διατροφής και εξοπλισμού των συμμετεχόντων. Σημειωτέον ότι, επειδή η διαδρομή είναι απαιτητική, απευθύνεται σε έμπειρους πεζοπόρους.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 18 Φεβρουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σε τροχιά επανεξέτασης ο Ν. 4830/21: Διάλογος ΚΕΔΕ-Νέμεσις

Ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) κ. Λάζαρος Κυρίζογλου και ο Α’ Αντιπρόεδρος…

Ρεπορτάζ 18 Φεβρουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Νισύρου: Σε εφαρμογή η σύμβαση αναβάθμισης του Δημοτικού Ελικοδρομίου

Δήμαρχος Νισύρου: «Πρόκειται για μια επένδυση που εξυπηρετεί άμεσα το δημόσιο συμφέρον και την ποιότητα…

Ρεπορτάζ 05 Φεβρουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γαλλική Σκάλα Λαυρίου: Με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο η αποκατάσταση

Εξασφαλίστηκε Χρηματοδότηση για την αποκατάσταση της Γαλλικής Σκάλας Μεταλλείων Λαυρίου – Σημαντικό βήμα ανάδειξης της…