Άρθρο Localit 26 Μαΐου, 2023

Ο Βύρωνας γίνεται “έξυπνη πόλη” και φιλική σε κατοίκους κι επισκέπτες

Η χρηματοδότηση μέσω του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» δύο σημαντικών έργων στον Βύρωνα, υπογράφηκε από τον δήμαρχο Γρηγόρη Κατωπόδη και την Προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, Δήμητρα Ασημάκη .

Το πρώτο έργο, ύψους 4.800.000 € περιλαμβάνει συνολικά 13 υποέργα που προορίζονται να κάνουν το Βύρωνα  «Έξυπνη Πόλη». Ανάμεσά τους ο  έξυπνος οδοφωτισμός, η πλήρης ψηφιοποίηση των υπηρεσιών του Δήμου για την εξ αποστάσεως εξυπηρέτηση όλων των δημοτών, επίγεια και εναέρια μέσα επιτήρησης των δασικών περιοχών του με οχήματα 4×4 και drones κ.ά.

Το δεύτερο έργο, ύψους 260.000 €, αφορά στην εκπόνηση μελέτης που θα δρομολογήσει  τη μεγάλη ανάπλαση του Κέντρου της πόλης.

Πρόκειται για ένα εμβληματικό έργο προϋπολογισμού άνω των 9 εκατομμυρίων ευρώ, που αφορά στην ανάπλαση του Κέντρου του Βύρωνα και της περιοχής της Μεταμόρφωσης και περιλαμβάνει, την αισθητική, λειτουργική και βιοκλιματική αναβάθμιση των περιοχών αυτών, την ανάπλαση των πλατειών: Μαρτάκη, Σμύρνης (Ηρώο) και Ελευθερίου Βενιζέλου (Αγίου Λαζάρου), την ενίσχυση του πρασίνου, πράσινες διαδρομές, ποδηλατόδρομους, ανακατασκευή πεζοδρομίων κ.ά.

«Ο Βύρωνας γίνεται έξυπνος και φιλικός σε κατοίκους κι επισκέπτες! Κινούμαστε αποφασιστικά με σχέδιο και πρόγραμμα για το αύριο του Βύρωνα και εξασφαλίζουμε τα χρήματα για να το πετύχουμε», σχολίασε ο Γρηγόρης Κατωπόδης!

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 01 Ιουνίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συντηρούνται και βελτιώνονται οι ποδηλατόδρομοι Λίμνης Πλαστήρα

Στην συντήρηση και βελτίωση των ποδηλατοδρόμων στις Δημοτικές Ενότητες Νεβρόπολης Αγράφων και Πλαστήρα, προχωρά ο…

Ενδιαφέρουν 01 Ιουνίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ξεκινάει η ανάπλαση του Ποταμού Αντικυθήρων

Τη σύμβαση κατασκευής του έργου «Διαμόρφωση κοινοχρήστων χώρων οικισμού Ποταμού Αντικυθήρων και συνοδευτικές εργασίες», που…

Ενδιαφέρουν 01 Ιουνίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ορκωμοσία υπαλλήλων του προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι” του Δήμου Θηβαίων

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 1η Ιουνίου, η επίσημη ορκωμοσία των μόνιμων υπαλλήλων του προγράμματος «Βοήθεια στο…