Άρθρο Localit 23 Ιουνίου, 2022

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ συνυπέγραψε το μνημόνιο μετάβασης στην ψηφιακή εποχή μεταξύ ΕΟΚ και Πολιτείας

Δημήτρης Παπαστεργίου: Η Ελλάδα πλέον αλλάζει

Ένα έργο πνοής που αλλάζει όχι μόνο την ΕΟΚ και το μπάσκετ, αλλά σταδιακά όλο τον ελληνικό αθλητισμό, παρουσιάστηκε σήμερα στα γραφεία της Ομοσπονδίας. Ο οικοδεσπότης πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Βαγγέλης Λιόλιος και ως εκπρόσωποι της Πολιτείας, ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Θοδωρής Λιβάνιος, ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης και ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και Δημαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου, συνυπέγραψαν το μνημόνιο συνεργασίας που δεν περνάει μόνο την ΕΟΚ στην ψηφιακή εποχή, αλλά εφοδιάζει και τα γυμναστήρια της χώρας με κάμερες για την μετάδοση όλων των αγώνων.

Με αφετηρία την αυριανή ημέρα ξεκινάει το ψηφιακό μητρώο για τα σωματεία της ΕΟΚ και δρομολογείται η πλήρης ψηφιοποίηση όλων των διαδικασιών που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την επικοινωνία, τις μεταγραφές και τα φύλλα αγώνα.

Τα σημεία κλειδιά του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, του Υφυπουργείου Αθλητισμού, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και της ΕΟΚ:

*Σκοπός: Υλοποίηση του έργου «Πλήρως αυτοματοποιημένη Τηλεοπτική Μετάδοση Αγώνων από μια κάμερα μέσω διαδικτύου

*Συνεργασία όλων μας, ώστε να εγκατασταθούν στα γήπεδα ανά την επικράτεια στατικός εξοπλισμός (χωρίς να απαιτείται χειριστής), σύστημα προβολής και λήψης εικόνας και ήχου, κατάλληλο συνοδευτικό λογισμικό, δίκτυο υψηλών ταχυτήτων σε όλους τους χώρους των γηπέδων, για την απρόσκοπτη μετάδοση των αγώνων.

*Διάρκεια μνημονίου: Πέντε χρόνια

*Χρηματοδότηση από το Τομεακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης (ΤΠΑ) του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης

*Υφυπουργείο Αθλητισμού και ΚΕΔΕ θα μεριμνήσουν για την διάθεση των αθλητικών εγκαταστάσεων

*Η ΕΟΚ θα είναι ο φορέας υλοποίησης και λειτουργίας του έργου

*Ψηφιακός μετασχηματισμός του αθλητισμού και της χώρας σε όλα τα επίπεδα.

Αμέσως μετά την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ δήλωσε: “Η Ελλάδα πλέον αλλάζει. Ψηφιοποιείται χάρη στη δουλειά που γίνεται στο υπουργείο και δεν είναι μόνο οι οδηγίες του Πρωθυπουργού και η δουλειά που γίνεται από τον Κυριάκο Πιερρακάκη και τον Θοδωρή Λιβάνιο. Η Ελλάδα μπορεί πλέον να αρχίσει να λογοδοτεί γιατί έχουμε πλέον στοιχεία, όταν έχεις ψηφιοποιήσει κάτι μπορείς να το μετρήσεις.

Ο «Πέλοπας» δεν ξεκίνησε μόνο από το παράδοξο ότι δεν ξέραμε αλλά και από το γεγονός ότι η τοπική αυτοδιοίκηση πήγαινε και ζητούσε μια παράταση για αδειοδότηση χωρίς στοιχεία. Πρέπει να λογοδοτούμε. Έγινε ο «Πέλοπας» προκειμένου κάθε δήμος να περάσει με κόστος ασήμαντο για να μπορέσουμε να ζητήσουμε παρατάσεις για να προχωράμε αδειοδοτήσεις στα παλιά γήπεδα. Η ψηφιοποίηση φεύγει από τον σκληρό πυρήνα του κράτους που δεν είναι μόνο η εφορία, ο ΕΦΚΑ αλλά στη ψηφιοποίηση όλης της χώρας μας και ο αθλητισμός είναι η ζωή μας. Με το τεράστιο ενδιαφέρον του υπουργείου αθλητισμού προχωράμε σε αλλαγές. Και στον Βαγγέλη Λιόλιο λάμπει το πρόσωπό του όποτε συζητάμε πως θα ανεβάσουμε το μπάσκετ, πως θα φέρουμε τα παιδιά που δεν έχουν ζήσει το ‘87 να ξαναμπούνε στα γήπεδα. Στην παρούσα συγκυρία δεν θα μπορούσαμε να απουσιάσουμε. Θέλουμε να κάνουμε τη φλόγα ξανά φωτιά. Να είμαστε δίπλα σας στις πολύ μεγάλες επιτυχίες που πρέπει να γράψουμε ξανά».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΚΕΔΕ 03 Οκτωβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δημιουργείται πλατφόρμα ελέγχου των οφειλών εταιρειών παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας στους δήμους

Τη δημιουργία πλατφόρμας, μέσω της οποίας θα ταυτοποιούνται  οι εισπράξεις, οι οφειλές των πολιτών και…

ΚΕΔΕ 03 Οκτωβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δ. Παπαστεργίου: Οι διαρκείς διεκδικήσεις της Αυτοδιοίκησης φέρνουν αποτέλεσμα, καθώς βρισκόμαστε σε ένα στάδιο εξομάλυνσης της κατάστασης προς όφελος των Δήμων

«Πρέπει να βρεθεί λύση με το τέλος ταφής. Καταλαβαίνουμε ότι είναι αιρεσιμότητα στο Ταμείο Ανάκαμψης,…

ΚΕΔΕ 28 Σεπτεμβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δημήτρης Παπαστεργίου: «Είναι θετικό πως αναγνωρίζεται από την Κυβέρνηση ότι πρέπει να καλυφθεί εξ’ ολοκλήρου το επιπλέον ενεργειακό κόστος για τη λειτουργία των σχολείων»

Με την καταβολή 50 + 14 εκ. ευρώ άμεσα κι άλλων 50 εκ. ως το…