Άρθρο Localit 28 Ιουλίου, 2018

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν «δεν θέλει» μια ΕΕ «υπό γαλλική ηγεσία»

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν δήλωσε την Παρασκευή ότι «δεν θέλει μια Ευρωπαϊκή Ένωση της οποίας θα ηγείται η Γαλλία» και χαρακτήρισε τις προσεχείς ευρωεκλογές «αποφασιστικής σημασίας» στο πλαίσιο μιας συνέντευξης που παραχώρησε στη Bild.

«Ποτέ δεν είχαμε βρεθεί αντιμέτωποι με εκλογές τόσο αποφασιστικής σημασίας», έκρινε ο Όρμπαν, ερωτηθείς από τη γερμανική ταμπλόιντ εφημερίδα για τις ευρωπαϊκές εκλογές που θα διεξαχθούν τον Μάιο του 2019.

«Οι Γερμανοί πρέπει να επαγρυπνούν πάνω από όλους τους άλλους. Υπάρχει μια γαλλική σκέψη η οποία, θεμελιωδώς, είναι η εξής: γαλλική ηγεσία στην Ευρώπη, με γερμανικό χρήμα», πέταξε ο επικεφαλής της ουγγρικής κυβέρνησης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης αυτής, χωρίς να αναφερθεί ονομαστικά στον γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν.

«Αυτό είναι κάτι που απορρίπτω. Δεν θέλουμε μια Ευρωπαϊκή Ένωση υπό γαλλική ηγεσία (…) Οι Ευρωπαίοι πρέπει να ακουστούν» και «πρέπει να περιμένουμε τις ευρωεκλογές πριν λάβουμε σημαντικές αποφάσεις», για τον προϋπολογισμό της ΕΕ ή για τη μετανάστευση, πρόσθεσε ο εθνικιστής λαϊκιστής πρωθυπουργός.

Στις αρχές Ιουλίου, ο Μακρόν έκρινε ότι τα «αληθινά σύνορα της Ευρώπης» είναι αυτά που χωρίζουν τους «προοδευτικούς» και τους «εθνικιστές», προβλέποντας ότι η σύγκρουση ανάμεσά τους θα βρίσκεται «στην καρδιά» των ευρωεκλογών του 2019.

«Η μάχη αυτή θα βρίσκεται στην καρδιά των ευρωπαϊκών εκλογών του 2019», είχε τονίσει ο αρχηγός του γαλλικού κράτους.

Πηγή: ΑΠΕ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 13 Ιανουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πετρούπολη: «Έξυπνες» διαβάσεις έξω από 8 σχολικές μονάδες του Δήμου

«Έξυπνες» διαβάσεις σε σχολικές ζώνες για την ασφαλέστερη μετακίνηση των μαθητών. Ο Δήμος Πετρούπολης έχει…

Ρεπορτάζ 22 Δεκεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Επιφυλάξεις για τη μετεξέλιξη των ΚΔΑΠ – Ζητούμενο η σταθερότητα και η χρηματοδότηση

Κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) στις 19 Δεκεμβρίου…

Ρεπορτάζ 18 Δεκεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γενική Συνέλευση ΚΕΔΕ για το σχέδιο του νέου Κώδικα Αυτοδιοίκησης- Θετικά σημεία, ενστάσεις και επόμενα βήματα

Με ποσοστό 67,2%, η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) ενέκρινε την…