Άρθρο Localit 16 Μαΐου, 2014

Ο Ολύμπιος Δρόμος 2014

logo_HR_Anc_NemeaΜε αφετηρία το Αρχαίο Στάδιο Νεμέας σήμερα Παρασκευή 16  στις 14.30 και τερματισμό το Αρχαίο Στάδιο της Ολυμπίας, αύριο Σάββατο 17 Μαΐου στις 18.30 , πραγματοποιείται   ο Ολύμπιος Δρόμος 2014. Διοργανώνεται από το Διεθνή Σύλλογο Αγώνων Υπεραποστάσεων  «ΑΕΘΛΙΟΣ» σε συνεργασία με Δήμους και άλλους φορείς.

Συνολική απόσταση διαδρομής αγώνα 180 χλμ, διάρκεια 28 ώρες, χωρίς διακοπή.

Παράλληλα διοργανώνεται Αγώνας Δρόμου 62 χλμ, με κοινή αφετηρία που θα ακολουθήσει τη διαδρομή από το Αρχαίο Στάδιο της Νεμέας έως το Λεβίδι και θα έχει διάρκεια όχι περισσότερο από 10 ώρες.

Η διοργάνωση του Ολύμπιου Δρόμου 2014, πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Γορτυνίας, αφού οι αθλητές θα διατρέξουν ένα μεγάλο τμήμα της διαδρομής μέσα στα όρια του Δήμου. Οι αθλητές θα διέλθουν την νύκτα της Παρασκευής και το πρωί του Σαββάτου από τα εξής σημεία: Βυτίνα, Μαγούλιανα, Βαλτεσινίκο, Περδικονέρι, Τρόπαια, Δόξα, Καλλιάνι, Καστράκι, Κοκλαμάς με προορισμό την Αρχαία Ολυμπία. Στα χωριά που αναφέρθηκαν θα λειτουργήσουν σταθμοί ανεφοδιασμού των αθλητών.

Ο Ολύμπιος Δρόμος είναι ένας μοντέρνος άθλος στα ίχνη του μύθου του Αέθλιου που υπήρξε ο πρώτος βασιλιάς της αρχαίας Ήλιδας στην περιοχή της Ολυμπίας. Ήταν γιός του Δία και της Πρωτογένειας. Μετά τον Ηρακλή, αναφέρεται ότι ο Αέθλιος ήταν ο προστάτης των αγώνων της Ολυμπίας. Από το όνομά του προέρχονται οι λέξεις αθλητής, άθλος … για να καθορίσουν για πάντα την προσπάθεια του ανθρώπου να ξεπεράσει τις φυσικές του δυνάμεις.

 

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 25 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η ΚΕΔΕ δίπλα στη νέα γενιά της Θεσσαλονίκης – Με μεγάλη συμμετοχή η ημερίδα της ΚΕΔΕ και του ΙΤΑ στη Θεσσαλονίκη, στην παρουσίαση της μελέτης για τη νεανική παραβατικότητα

Λ. Κυρίζογλου: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν θέλει να είναι θεατής, αλλά δύναμη πρόληψης, στήριξης και…

Ρεπορτάζ 23 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναύπακτος: Ξεκινά η ανάπλαση της πλατείας Στάικου

Ο Δήμος Ναυπακτίας ξεκινά ένα έργο αστικής αναβάθμισης με την υπογραφή της σύμβασης για την…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 23 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η ΚΕΔΕ στηρίζει την ενημέρωση αιρετών και υπηρεσιακών στελεχών για τον νέο Κώδικα Αυτοδιοίκησης

Λ. Κυρίζογλου: Ο νέος Κώδικας βάζει τάξη στην πολυνομία και ενισχύει τη λειτουργία της Αυτοδιοίκησης…