Άρθρο Localit 27 Ιουλίου, 2017

Ο Μακρόν θέλει να δημιουργήσει “hotspots” στη Λιβύη

Η Γαλλία σχεδιάζει να «δημιουργήσει από αυτό το καλοκαίρι στη Λιβύη hotspots», κέντρα εξέτασης αιτήσεων ασύλου, ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

«Η ιδέα είναι να δημιουργηθούν στη Λιβύη hotspots ώστε οι άνθρωποι να αποφεύγουν τους άμετρους κινδύνους καθώς δεν είναι όλοι επιλέξιμοι για άσυλο. Τους ανθρώπους, θα τους ψάχνουμε. Υπολογίζω να γίνει αυτό από αυτό το καλοκαίρι», με ή χωρίς την Ευρώπη, πρόσθεσε, στο περιθώριο μιας επίσκεψης σε ένα κέντρο προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων στην Ορλεάνη (κεντρική Γαλλία).

«Θέλω να στείλω αποστολές του Ofpra (γαλλικό Γραφείο προστασίας προσφύγων και απάτριδων) στα ιταλικά hotspots και είμαι έτοιμος να στείλω αποστολές στη Λιβύη», είπε, ενώ αναφέρθηκε επίσης στην πιθανότητα να δημιουργηθούν τέτοια κέντρα στον Νίγηρα.

«Οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες είναι πολύ επιφυλακτικές, θα προσπαθήσουμε να το κάνουμε με την Ευρώπη, αλλά εμείς, η Γαλλία, θα το κάνουμε», πρόσθεσε.

«Πρέπει ωστόσο να υπάρξουν οι [κατάλληλες] συνθήκες ασφαλείας, που σήμερα δεν υφίστανται», είπε ο Μακρόν, εξηγώντας πως «ο σκοπός είναι να διασφαλίζουμε μια προ-διαχείριση των αιτήσεων αντί να αφήνουμε τους ανθρώπους να διαπλέουν τη Μεσόγειο με κίνδυνο της ζωής τους».

«Έχουμε από 800.000 έως ένα εκατομμύριο ανθρώπους στη Λιβύη, σε καταυλισμούς, σε υπόστεγα, αυτό δεν δείχνει ούτε την ελάχιστη ανθρωπιά», είπε ακόμη ο πρόεδρος, ο οποίος υπογράμμισε την ανάγκη «να σταθεροποιηθεί η Λιβύη».

Πηγή: ΑΠΕ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 22 Δεκεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Επιφυλάξεις για τη μετεξέλιξη των ΚΔΑΠ – Ζητούμενο η σταθερότητα και η χρηματοδότηση

Κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) στις 19 Δεκεμβρίου…

Ρεπορτάζ 18 Δεκεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γενική Συνέλευση ΚΕΔΕ για το σχέδιο του νέου Κώδικα Αυτοδιοίκησης- Θετικά σημεία, ενστάσεις και επόμενα βήματα

Με ποσοστό 67,2%, η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) ενέκρινε την…

Ρεπορτάζ 08 Δεκεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοινή δήλωση ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΚΕΔΕ & ΠΕΔ/ΚΜ για την απομάκρυνση της Γενικής Διευθύντριας ΕΡΤ3

Θεσσαλονίκη 8.12.2025     Ανακοίνωση – Δήλωση   Η ξαφνική αποπομπή της Γενικής Διευθύντριας της…