Άρθρο Localit 06 Μαΐου, 2019

Ο Γ. Χαν αναγγέλλει την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων Β. Μακεδονίας-ΕΕ

Με θερμά λόγια υποδέχθηκε ο Γιοχάνες Χαν, ο ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για την ευρωπαϊκή πολιτική γειτονίας και τις διαπραγματεύσεις για τη διεύρυνση, την επικράτηση του Στέβο Πεντάροφσκι στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, ο οποίος διεξήχθη χθες Κυριακή στη Βόρεια Μακεδονία.

«Συγχαρητήρια στον Στέβο Πεντάροφσκι για την εκλογή του [στο αξίωμα] του προέδρου της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας. Αδημονώ για τη συνέχιση της συνεργασίας στο πλαίσιο του προγράμματος μεταρρυθμίσεων» με σκοπό να ανοίξει ο δρόμος για την «έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ τον Ιούνιο», ανέφερε ο Χαν μέσω Twitter.

 «Η Βόρεια Μακεδονία μπορεί να υπολογίζει στη συνέχιση της υποστήριξης της ΕΕ ως προς την ενταξιακή προοπτική της», πρόσθεσε ο επίτροπος Χαν στις δύο αναρτήσεις του.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ευρωπαϊκά 30 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Οι παράλληλες δράσεις της 50ης Συνόδου του Κογκρέσου που διευρύνουν τον διάλογο
Ευρωπαϊκά 27 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
50η Σύνοδος Κογκρέσου: Εκλογή ηγεσίας και κρίσιμα ζητήματα για τη δημοκρατία στην Ευρώπη

Η 50η Σύνοδος του Κογκρέσου Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης, που θα…

Ρεπορτάζ 12 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνάντηση Δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας με την Υφυπουργό Εργασίας Άννα Ευθυμίου

Θέματα υποδομών, χρηματοδότησης και η υποστελέχωση των υπηρεσιών ανταποδοτικού χαρακτήρα στο τραπέζι της συνάντησης  Ο…