Άρθρο Localit 28 Μαρτίου, 2023

Ο Δήμος Βύρωνα υλοποιεί για 3η χρονιά το πρωτοποριακό σεμινάριο “Walk me Out”

O Δήμος Βύρωνα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων (4/4) υλοποιεί για 3η συνεχόμενη χρονιά το πρωτοποριακό σεμινάριο “Walk me Out”, το οποίο αρχίζει την Κυριακή 2 Απριλίου.

Το σεμινάριο αποσκοπεί στη βελτίωση των όρων ζωής των αγαπημένων μας τετράποδων φίλων, εκπαιδεύοντας τους συμμετέχοντες σχετικά με τη σχέση τους με το σκύλο, καθώς και στη διεύρυνση της κοινότητας των εθελοντών που σχετίζονται με φιλοζωικές δράσεις στους δήμους Βύρωνα και Καισαριανής. Απευθύνεται σε ενεργούς εθελοντές στο πεδίο της φιλοζωίας αλλά και σε οποιονδήποτε πολίτη επιθυμεί να γνωρίσει στα μυστικά του κόσμου των σκύλων.

Οι συμμετέχοντες θα εκπαιδευτούν στη γλώσσα του σώματος του σκύλου, στους τρόπους μάθησης, σε εκπαιδευτικές τεχνικές καθώς και σε προβλήματα συμπεριφοράς και τρόπους διόρθωσής τους. Θα δουν επίσης τις ιδιαιτερότητες της διαβίωσης ενός σκύλου σε καταφύγιο, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ενεργοί εθελοντές στο πεδίο της φιλοζωίας και τους τρόπους να τις αντιπαρέλθουν, με τον εκπαιδευτή Πέτρο Σιδερέα.

Η κτηνίατρος Χρυσούλα Παπαδοπούλου θα εισάγει στους κανόνες ευζωίας, τις ενδείξεις προβλημάτων υγείας και τις πρώτες βοήθειες και η δικηγόρος Μελίνα Μπουμπουρή στο διαρκώς μετασχηματιζόμενο νομικό πλαίσιο για τα ζώα συντροφιάς. Συμμετέχει ο εκπαιδευτής σκύλων Νίκος Βαβάτσικος, με τον οποίο θα μιλήσουν για τα αμφίπλευρα οφέλη της συνεργασίας με τους σκύλους στον τομέα του dog therapy και της έρευνας και διάσωσης.

Μετά το πέρας της θεωρητικής εκπαίδευσης, όσοι συμμετέχοντες επιθυμούν θα συνεχίσουν στο πρακτικό μέρος του σεμιναρίου, το οποίο αφορά επισκέψεις  στο καταφύγιο της φιλοζωικής του Βύρωνα και την εφαρμογή των όσων έμαθαν σε μια ομάδα επιλεγμένων σκύλων του καταφυγίου με σκοπό τη βελτίωση της σωματικής και ψυχικής υγείας τους καθώς και την κοινωνικοποίησή τους, με απώτερο σκοπό τη διευκόλυνση της εύρεσης υιοθεσίας τους.

Οι συναντήσεις  θα πραγματοποιούνται στο ΚΑΠΗ Βύρωνα (Καλλιπόλεως 59, Βύρωνας) κάθε Κυριακή 11:00 – 13:00, αρχής γενομένης από την Κυριακή 2 Απριλίου και για ένα σύνολο έξι συναντήσεων (με εξαίρεση την Κυριακή του Πάσχα).

Προϋποθέσεις συμμετοχής: Το σεμινάριο είναι μια προσφορά του Δήμου Βύρωνα στους συμμετέχοντες οι οποίοι δεν θα έχουν καμία οικονομική επιβάρυνση. Μόνη προϋπόθεση είναι   η συνέπεια στις προγραμματισμένες συναντήσεις.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν μπορούν να στείλουν e-mail στη διεύθυνση psiderdogtraining@gmail.com με τίτλο “Συμμετοχή Walk me out” αναφέροντας ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας, περιοχή κατοικίας, και λίγα λόγια για τους λόγους που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το σεμινάριο. Μετά το τέλος του σεμιναρίου θα δοθούν πιστοποιητικά παρακολούθησης του.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 26 Φεβρουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
30.000 m³ νερού ημερησίως για άρδευση εξασφαλίζει ο δήμος Ηρακλείου με τριτοβάθμια επεξεργασία λυμάτων

Ξεκινά το έργο τριτοβάθμιας επεξεργασίας στις Εγκαταστάσεις Επεξεργασίας Λυμάτων Ηρακλείου και αξιοποίηση της εκροής για…

Ενδιαφέρουν 26 Φεβρουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Το ψηφοδέλτιο της αυτοδιοικητικής παράταξης “Σύγχρονοι Ισχυροί Δήμοι”

Το ψηφοδέλτιο της αυτοδιοικητικής παράταξης “Σύγχρονοι Ισχυροί Δήμοι” ανακοίνωσε ο επικεφαλής της δήμαρχος Αμπελοκήπων –…

Ενδιαφέρουν 26 Φεβρουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Βριλήσσια: Ξεκινούν τα μαθήματα Γερμανικών και Ισπανικών στο Δημοτικό Κέντρο Μελέτης

Αύριο Τρίτη 27 Φεβρουαρίου πρόκειται να ξεκινήσουν τα μαθήματα εκμάθησης Γερμανικών και Ισπανικών για ενήλικες,…