Άρθρο Localit 20 Οκτωβρίου, 2021

Ο δήμος Βύρωνα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Τεχνών του Δρόμου

Το Σάββατο 30 Οκτωβρίου, Παγκόσμια Ημέρα των Τεχνών του Δρόμου και της Ελεύθερης Έκφρασης στο Δημόσιο Χώρο, από τις 10 το πρωί, το πάρκο Καραολή και Δημητρίου του δήμου Βύρωνα, μετατρέπεται σε εστία τέχνης και ελεύθερης καλλιτεχνικής έκφρασης!

Στο κάλεσμα του δήμου (https://www.dimosbyrona.gr/article.php?id=10508) ανταποκρίθηκαν Βυρωνιώτες – και όχι μόνο – καλλιτέχνες από όλο το φάσμα των τεχνών και της δημιουργίας (εικαστικά, χορός, μουσική), με έντονη παρουσία στους δημόσιους χώρους που θα μοιραστούν μαζί μας το ταλέντο και την εμπειρία τους.

Έπειτα από τις πρόσφατες επιτυχημένες καλλιτεχνικές παρεμβάσεις που «μεταμόρφωσαν» κοινόχρηστους χώρους της πόλης, ο δήμος Βύρωνα σε συνεργασία με την Awesome Athens Experiences συνεχίζει την προσπάθεια αισθητικής αναβάθμισης του δημόσιου χώρου με τη διοργάνωση του event Park Arts στο οποίο συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Mister.Achilles, Fotizontas, Noless.one, Otom.one, Norone, Μαριλένα Γκιρλέμη, (street art & graffiti).

Παίρνει μέρος, επίσης, η ομάδα χορού & performance, pARTy people (Μαρίνα Μαριόλα, Τριανταφυλλένια Κοσμίδου, Σοφία Λάμπρου, Γιώργος Κασσαλιάς), η Ανδρομέδα Ψαρού (performance & street keys piano) και ο Γιάννης Παντελαίος (τραγούδι & κιθάρα).

Η Παγκόσμια Ημέρα των Τεχνών του Δρόμου και της Ελεύθερης Έκφρασης στο Δημόσιο Χώρο, ξεκίνησε το 2007 στη Γαλλία, με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Καλλιτεχνών των Τεχνών του Δρόμου (Federation des Arts de la Rue) και έκτοτε γιορτάζεται κάθε χρόνο το τελευταίο Σάββατο του Οκτωβρίου, που συμπίπτει με την αλλαγή της ώρας σε πολλές χώρες του κόσμου.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Καλές Πρακτικές ΟΤΑ 02 Δεκεμβρίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Τρικκαίων: Σε έξι μήνες ανακυκλώθηκαν ρούχα και παπούτσια συνολικού βάρους 35 τόνων

Άλλους 28 κάδους ανακύκλωσης ρούχων τοποθέτησε ο δήμος Τρικκαίων στην πόλη, σε συνοικίες και σε…

Καλές Πρακτικές ΟΤΑ 01 Δεκεμβρίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ηράκλειο: «Το Σπίτι των Παιδιών» – Πρόγραμμα αντιμετώπισης της παιδικής επιθετικότητας από τους δασκάλους

Την υλοποίηση του προγράμματος  «Το Σπίτι των Παιδιών»  αντιμετώπισης της παιδικής επιθετικότητας από τους δασκάλους …

Καλές Πρακτικές ΟΤΑ 26 Νοεμβρίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δίκτυο Εθελοντών και Εθελοντριών στον δήμο Νεάπολης-Συκεών

Στη διαμόρφωση οργανωμένου Δικτύου Εθελοντών και Εθελοντριών σε διευρυμένες θεματικές ενότητες για την ενίσχυση των…