Άρθρο Localit 10 Νοεμβρίου, 2022

Ο δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένη καταγγέλλει προσπάθειες της Αρχιεπισκοπής να κλείσει τον Ορφανοτροφείο της Βουλιαγμένης

Ο δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης με ανακοίνωσή του καταγγέλλει τις προσπάθειες της Αρχιεπισκοπής να κλείσει το Ορφανοτροφείο της Βουλιαγμένης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου το Διοικητικό Συμβούλιο του Εκκλησιαστικού Ορφανοτροφείου Βουλιαγμένης  «προκήρυξε διαγωνισμό για την εκμίσθωση,   όχι μόνο των ήδη μισθωμένων ακινήτων του από την εκμετάλλευση των οποίων αποκομίζει σημαντικά οικονομικά ανταλλάγματα,  αλλά και των   κεντρικών κτηριακών εγκαταστάσεων  στις οποίες φιλοξενούνται ορφανά παιδιά εδώ και σχεδόν 100 χρόνια επιχειρώντας απροκάλυπτα και ενάντια στο σκοπό του ιδρύματος να  μετατρέψει   το φιλανθρωπικού χαρακτήρα νομικό πρόσωπο σε επιχείρηση «real estate» και  να διακόψει οριστικά και παρανόμως την επί έναν αιώνα λειτουργία του».

Ο δήμος καταγγέλλει «ότι αγνοείται προκλητικά, άλλως αποσιωπάται τεχνηέντως το γεγονός ότι ο χώρος απαλλοτριώθηκε από το Ελληνικό Δημόσιο και παραχωρήθηκε προς το Ορφανοτροφείο αποκλειστικά και μόνο προκειμένου να εξυπηρετήσει τον σκοπό του και να αποτελέσει μια  εστία για ορφανά παιδιά που χρειάζονται βοήθεια και σε καμία περίπτωση δεν  προορίζεται για κάνει ‘’μπίζνες”».

Γνωστοποιεί δε «προς πάσα κατεύθυνση και κάθε ενδιαφερόμενο ότι οι ισχύουσες χρήσεις γης είναι αυτές της  ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ και καθορίστηκαν  προκειμένου να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του Ορφανοτροφείου και όχι για στυγνή οικονομική εκμετάλλευση.

Καταγγέλλει επίσης ότι «αποκρύπτεται  πως  και τα έσοδα  από τη χρήση των ήδη εκμισθωμένων ακινήτων  οφείλει η Διοίκηση του Ορφανοτροφείου να τα διαχειρίζεται και να τα διαθέτει προς εξυπηρέτηση της παροχής κοινωνικής πρόνοιας, δηλαδή για την συντήρηση, διατήρηση και αναβάθμιση του ορφανοτροφείου και των υπηρεσιών τις οποίες οφείλει να παρέχει.

Όπως συνέβη και σε ανάλογη περίπτωση  με παλαιότερη διακήρυξη της Εκκλησίας της Ελλάδος (2020) για άλλες εκτάσεις στη Βουλιαγμένη,  η ευθύνη της διαπίστωσης των πολλών απαγορεύσεων και των περιορισμών στη χρήση των προς εκμίσθωση  ακινήτων που έχουν επιβληθεί και κριθεί αμετάκλητα ως νόμιμες και ισχυρές από το Συμβούλιο της Επικρατείας μετατίθεται από το Εκκλησιαστικό Ορφανοτροφείο στους υποψήφιους επενδυτές!!

Είναι λοιπόν προφανές  ότι τέτοιου είδους  επιλογές  είναι ακατανόητες και συνιστούν   πραγματική πρόκληση για την κοινωνία, ειδικά την δύσκολη οικονομικά περίοδο  που διανύουμε».

«Για τους λόγους αυτούς, υπογραμμίζει η δημοτική αρχή,   ΕΦΙΣΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ σε όλους όσους εποφθαλμιούν να κερδοσκοπήσουν συμμετέχοντας σε τέτοιου είδους διαδικασίες (Διοίκηση Ορφανοτροφείου και υποψήφιους επενδυτές) ότι  θα έχουν απέναντί τους το Δήμο μας αλλά και τους κατοίκους της περιοχής μας που θα κληθούν για μια ακόμη φορά και θα  υπερασπιστούν την ιστορία της πόλης και την κοινωνική αναγκαιότητα ύπαρξης του εκκλησιαστικού ορφανοτροφείου στη σημερινή του μορφή».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 27 Ιανουαρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΟΕ- ΟΤΑ: Νόμιμη η απεργία- αποχή των εργαζομένων στις Υπηρεσίες Δόμησης

Απορρίφθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών η αγωγή, που είχε ασκήσει το υπουργείο Εσωτερικών σε…

Ενδιαφέρουν 27 Ιανουαρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πέραμα: Διαδικτυακή διαβούλευση για την ανάπλαση του χώρου του «Αρμού»

Ανοικτή διαδικτυακή διαβούλευση για την ανάπλαση του χώρου του «Αρμού», διεξάγει ο Δήμος Περάματος, από…

Ενδιαφέρουν 27 Ιανουαρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Προσπάθεια τηλεφωνικής εξαπάτησης πολιτών του Δήμου Περάματος

Με αφορμή πρόσφατο περιστατικό προσπάθειας εξαπάτησης από αγνώστους οι οποίοι παρίσταναν εργαζόμενους του Δήμου Περάματος,…