Άρθρο Localit 25 Μαΐου, 2022

Ο δήμος Θηβαίων συνεχίσει τις δράσεις εμβολιασμού ευπαθών ομάδων

Ο Δήμος Θηβαίων, μέσω του Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας και του Γραφείου Στήριξης Ρομά, συνεχίζει τις δράσεις προαγωγής και προάσπισης της δημόσιας υγείας, με προληπτικούς ελέγχους και εμβολιασμούς ευπαθών ομάδων του πληθυσμού.

Στο πλαίσιο αυτό, σήμερα Τετάρτη 25 Μαΐου πραγματοποιήθηκε παιδιατρική κλινική εξέταση – εμβολιασμός παιδιών Ρομά στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Θήβας.

Η δράση υλοποιήθηκε μέσω του προγράμματος «Υγεία για όλους», σε συνεργασία με το Γραφείο Στήριξης Ρομά του Δήμου Θηβαίων, την 5η ΥΠΕ, την Παιδιατρική Κλινική «Μητέρα», το 9ο Δημοτικό Σχολείο Θήβας και τον Ιατρικό Σύλλογο Θήβας.

Στο πλαίσιο της δράσης, έγιναν εμβολιασμοί πρόληψης παιδικών ασθενειών (ιλαράς παρωτίτιδας, ερυθράς, πνευμονιόκοκκου, ηπατίτιδας Α’, διφθερίτιδας-τετάνου-κοκκύτη-πολυομελίτιδας και αιμόφιλου ινφλουέντζας).

«Οι δομές κοινωνικής προστασίας του Δήμου Θηβαίων συνεχίζουν τις προσπάθειες, ώστε όλες οι κοινωνικές ομάδες να έχουν πρόσβαση στον εμβολιασμό. Η συγκεκριμένη δράση εμβολιασμού παιδιών Ρομά πραγματοποιείται κάθε χρόνο, ώστε να επιτύχουμε όσο το δυνατόν υψηλότερο ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης. Εκτός από τον εμβολιασμό, υλοποιούνται και ενημερωτικές δράσεις γύρω από τα οφέλη των εμβολίων», ανέφερε σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Θηβαίων, κ. Γιώργος Αναστασίου, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του για την άριστη συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Με μια ματιά 24 Ιουνίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Φεστιβάλ εκπαιδευτικής ρομποτικής στο δήμο Χερσονήσου

Την Κυριακή 26 Ιουνίου 2022, θα διεξαχθεί το Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής “FIRST® LEGO® League Expo…

Με μια ματιά 24 Ιουνίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Θεσσαλονίκη: Εγκαινιάστηκε το νέο Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών στην Τριανδρία

Εγκαινιάστηκε το νέο Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών στην Τριανδρία από τον δήμαρχο της πόλης Κ. Ζέρβα,…

Με μια ματιά 24 Ιουνίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Το Δ.Σ. Κοζάνης ζητά την άμεση και πλήρη αποκατάσταση των ζημιών των αγροτών

Το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση του στους πληγέντες από τα τελευταία έντονα…