Άρθρο Localit 25 Μαΐου, 2022

Ο δήμος Θηβαίων συνεχίσει τις δράσεις εμβολιασμού ευπαθών ομάδων

Ο Δήμος Θηβαίων, μέσω του Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας και του Γραφείου Στήριξης Ρομά, συνεχίζει τις δράσεις προαγωγής και προάσπισης της δημόσιας υγείας, με προληπτικούς ελέγχους και εμβολιασμούς ευπαθών ομάδων του πληθυσμού.

Στο πλαίσιο αυτό, σήμερα Τετάρτη 25 Μαΐου πραγματοποιήθηκε παιδιατρική κλινική εξέταση – εμβολιασμός παιδιών Ρομά στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Θήβας.

Η δράση υλοποιήθηκε μέσω του προγράμματος «Υγεία για όλους», σε συνεργασία με το Γραφείο Στήριξης Ρομά του Δήμου Θηβαίων, την 5η ΥΠΕ, την Παιδιατρική Κλινική «Μητέρα», το 9ο Δημοτικό Σχολείο Θήβας και τον Ιατρικό Σύλλογο Θήβας.

Στο πλαίσιο της δράσης, έγιναν εμβολιασμοί πρόληψης παιδικών ασθενειών (ιλαράς παρωτίτιδας, ερυθράς, πνευμονιόκοκκου, ηπατίτιδας Α’, διφθερίτιδας-τετάνου-κοκκύτη-πολυομελίτιδας και αιμόφιλου ινφλουέντζας).

«Οι δομές κοινωνικής προστασίας του Δήμου Θηβαίων συνεχίζουν τις προσπάθειες, ώστε όλες οι κοινωνικές ομάδες να έχουν πρόσβαση στον εμβολιασμό. Η συγκεκριμένη δράση εμβολιασμού παιδιών Ρομά πραγματοποιείται κάθε χρόνο, ώστε να επιτύχουμε όσο το δυνατόν υψηλότερο ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης. Εκτός από τον εμβολιασμό, υλοποιούνται και ενημερωτικές δράσεις γύρω από τα οφέλη των εμβολίων», ανέφερε σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Θηβαίων, κ. Γιώργος Αναστασίου, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του για την άριστη συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Με μια ματιά 06 Δεκεμβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στην ασφάλεια πληροφοριακών συστημάτων εκπαιδεύτηκαν υπάλληλοι του δήμου Πωγωνίου

Στην ασφάλεια πληροφοριακών συστημάτων εκπαιδεύτηκαν την Τρίτη, υπάλληλοι του δήμου Πωγωνίου στα πλαίσια έργου που…

Με μια ματιά 01 Δεκεμβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρόγραμμα ανακύκλωσης ρούχων και υποδημάτων στο δήμο Σερβίων

Με τη δωρεάν τοποθέτηση των πρώτων οκτώ ειδικών κάδων ξεκίνησε και τυπικά το πρόγραμμα το…

Με μια ματιά 01 Δεκεμβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Κατερίνης: Επιχειρήσεις στο παραλιακό μέτωπο για την αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων

Στο παραλιακό μέτωπο και κυρίως στην Παραλία και την Ολυμπιακή Ακτή, εντοπίζονται τα προβλήματα, τα…