Άρθρο Localit 29 Νοεμβρίου, 2021

Ο Δήμος Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη αναβαθμίζεται ενεργειακά

Με στόχο τη μείωση του διοξειδίου άνθρακα από δημοτικές δραστηριότητες κατά  40% ,ο Δήμος Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη ολοκλήρωσε το Σχέδιο Δράσης Αειφόρου Ενέργειας. Η μελέτη ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2021 και ολοκληρώθηκε τον Ιούλιο του ίδιου έτους.

Σύμφωνα με τη μελέτη οι ετήσιες εκπομπές διοξειδίου άνθρακα  σε δημοτικά κτίρια (σχολεία, αθλητικούς, πολιτιστικούς χώρους), δημοτικός φωτισμός και δημοτικά οχήματα αγγίζουν τους 9,6 χιλιάδες τόνους. Μόνο η αλλαγή λαμπτήρων οδοφωτισμού σε led θα επιφέρει μείωση 35%. Παράλληλα το σχέδιο δράσης περιλαμβάνει σταδιακή αντικατάσταση 40 παλαιών οχημάτων με καινούργια υβριδικά, σύγχρονης τεχνολογίας, σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων και εκπαίδευση των υπαλλήλων-οδηγών των δημοτικών οχημάτων στην οικολογική οδήγηση.

«Στόχος μας είναι η εξοικονόμηση ενέργειας και ο προγραμματισμός συγκεκριμένων δράσεων προσαρμοσμένες στα νέα δεδομένα της κλιματικής αλλαγής. Ο Ενεργειακός Σχεδιασμός μας περιλαμβάνει ενεργειακή αναβάθμιση εννέα επιλεγμένων δημοτικών κτιρίων και εγκαταστάσεων καθώς και παρεμβάσεις  σε άλλα 49 κτίρια με στόχο τη μείωση λειτουργικού κόστους και τη φιλική προς το περιβάλλον αναβάθμισή τους. Ήδη έχουμε εξασφαλίσει ένα μέρος της χρηματοδότησης αλλά αναζητούμε και άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία προκειμένου αυτό το σχέδιο δράσης να έχει εφαρμοστεί έως το 2030», επισημαίνει ο δήμαρχος της περιοχής Γ. Ιωακειμίδης.

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Βιώσιμες Πόλεις 30 Σεπτεμβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Περιστέρι: Compost και φυτά στους πολίτες που συμμετέχουν στο ρεύμα καφέ κάδων

Compost (εδαφοβελτιωτικό) και μικρά φυτά, από το δημοτικό φυτώριο, θα μοιράσει στους πολίτες που συμμετέχουν…

Βιώσιμες Πόλεις 30 Σεπτεμβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πάτρα: Κατασκευή χώρου στάθμευσης στο Έλος Αγυιάς και ανοιχτού θεάτρου στο πρώην κάμπινγκ

Στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020», εντάχθηκε το έργο του Δήμου Πατρέων: Κατασκευή χώρου στάθμευσης…

Βιώσιμες Πόλεις 29 Σεπτεμβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοζάνη 2030: Ο Δήμος Κοζάνης στο Δίκτυο Πόλεων CrAFt

Ο Δήμος Κοζάνης κάνει ακόμη ένα βήμα προς την μετάβαση στην κλιματική ουδετερότητα με την…