Άρθρο Localit 17 Μαΐου, 2021

Ο δήμος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη αναβαθμίζει τα σχολεία της πόλης

Με στόχο τη λειτουργική αναβάθμιση των σχολικών μονάδων όλων των βαθμίδων, ο Δήμος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη προχώρησε σε μια σειρά παρεμβάσεων. Οι υπηρεσίες του Δήμου με εντατικούς ρυθμούς ολοκλήρωσαν εργασίες συντήρησης, αποκατάστασης και ανακαίνισης των σχολείων προκειμένου να εξασφαλιστούν καλύτερες συνθήκες για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Ο δήμαρχος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Το κλείσιμο των σχολείων εξαιτίας του COVID-19 έγινε ευκαιρία για να προχωρήσουμε σε συγκεκριμένες παρεμβάσεις  προκειμένου να εξασφαλίσουμε ένα ευχάριστο και υγιεινό περιβάλλον για την εκπαιδευτική κοινότητα. Η εξασφάλιση κονδυλίων για τις  ανάγκες των σχολείων συνιστά για εμάς ζήτημα μείζονος σημασίας. Άμεση προτεραιότητά μας είναι η εξασφάλιση κονδυλίων για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων του δήμου μας. Ήδη  σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών προγραμματίζουμε μια σειρά έργων ενώ έχουν  δρομολογηθεί άλλα δυο προγράμματα που περιλαμβάνουν παρεμβάσεις συντήρησης και ανακαίνισης».

 

Πιο συγκεκριμένα σε 16 Δημοτικά Σχολεία Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη (συμπεριλαμβανομένου και του Ειδικού σχολείου) σύμφωνα με τις κτιριακές ανάγκες του κάθε σχολείου, πραγματοποιήθηκαν οι εξής εργασίες: αναμορφώσεις και επισκευές δαπέδων, ανακατασκευή τουαλετών και βρυσών, τοποθέτηση νέων χλοοταπήτων και παγκακιών, κλιματιστικών και σκέπαστρων σκίασης σε προαύλια, ελαιοχρωματισμοί εσωτερικών εξωτερικών χώρων και περιφράξεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 60% των Δημοτικών σχολείων αναβαθμίστηκε με ηλεκτρονικούς υπολογιστές και laptop. Όσον αφορά στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, σε 3 Λύκεια και 7 γυμνάσια της Νίκαιας καθώς και στο 1-2ο γυμνάσιο Αγ.Ι. Ρέντη ολοκληρώθηκαν και προχωρούν εργασίες προσαρμοσμένες στις ελλείψεις και φθορές της κάθε σχολικής μονάδας. Μεταξύ άλλων οι παρεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν είναι : εγκατάσταση πυρανίχνευσης και πυρόσβεσης, ενίσχυση με ειδικά dexion βιβλιοθηκών, τοποθέτηση προστατευτικών κιγκλιδωμάτων,  ελαιοχρωματισμοί και επισκευές σε προαύλιους χώρους και νιπτήρες  λόγω βανδαλισμών.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Με μια ματιά 11 Ιουνίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Οι αναπτυξιακές δυνατότητες του νομού Τρικάλων στη συνάντηση Δ. Παπαστεργίου με ΣΘΕΒ

Τις αναπτυξιακές δυνατότητες που ανοίγονται στον νομό Τρικάλων, στη δυτική, αλλά και σε όλη τη…

Με μια ματιά 11 Ιουνίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ειδική άδεια εμβολιασμού ζητούν οι εργαζόμενοι στους δήμους

Την χορήγηση ειδικής άδειας εμβολιασμού, επιπλέον των δικαιούμενων ημερών αναρρωτικής άδειας, για όλους τους εργαζόμενους…

Με μια ματιά 09 Ιουνίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η Κοζάνη γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου

Ο Οργανισμός Αθλητισμού, Πολιτισμού και Νεολαίας του Δήμου Κοζάνης και ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Κοζάνης…