Άρθρο Localit 08 Απριλίου, 2021

Ο δήμος Μάνδρας- Ειδυλλίας προετοιμάζεται για την αντιπυρική περίοδο

Ο δήμος Μάνδρας – Ειδυλλίας  ξεκίνησε τις  προετοιμασίες ενόψει της αντιπυρικής περιόδου. O δήμαρχος Χρήστος Στάθης και οι συνεργάτες του, μαζί με τον διοικητή της Πυροσβεστικής Διοίκησης Αττικής Κωνσταντίνο Θεοφιλόπουλο, τον συντονιστή Επιχειρήσεων Αττικής υποστράτηγο Ιωάννη Πετρούτσο και τον διοικητή Πυροσβεστικής Δυτικής Αττικής αρχιπύραρχο Δημήτρη Πατράκη, επισκέφτηκαν και εξέτασαν όλα τα πυροφυλάκια της επικράτειας του δήμου. Ακόμη, ελέγχθηκαν διεξοδικά τα σημεία που φιλοξενούν τις υδατοδεξαμενές, καθώς και τα κλιμάκια πυροπροστασίας που δημιουργήθηκαν κατά την περσινή περίοδο στο Πανόραμα και στο Πόρτο Γερμενό. Ειδικά ως προς την ευαίσθητη περιοχή του Πόρτο Γερμενού, συζητήθηκε η επισκευή ενός παλιού κτιρίου Δημοτικού σχολείου, ώστε να χρησιμοποιηθεί ως ένα επιπλέον πυροφυλάκιο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Παράλληλα, ο δήμος έχει αναπτύξει συνεργασίες με εθελοντικούς συλλόγους δασοπροστασίας, αλλά και με τον ΣΕΔΑΠ (Σύλλογος Εθελοντών Δασοπροστασίας Αττικής Πάρνηθας), προκειμένου να συνδράμει με τρία πυροσβεστικά οχήματα στο Αλεποχώρι, στην Ψάθα και στο Πόρτο Γερμενό.

Σε εξέλιξη και σε συνεργασία με την περιφέρεια Αττικής, βρίσκονται οι κλαδεύσεις των δέντρων, ενώ τις επόμενες ημέρες θα συνεδριάσει το συντονιστικό όργανο του δήμου, ώστε να κωδικοποιήσει και να δρομολογήσει όλες τις απαραίτητες ενέργειες δασοπροστασίας.

 

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 09 Απριλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Αίγινας: Κατάλληλο προς πόση το νερό στο νησί

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Αίγινας, κατάλληλο προς πόση είναι πλέον το νερό στην Αίγινα,…

Ρεπορτάζ 09 Απριλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Νισύρου: Επίσκεψη Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας – Στο επίκεντρο το νέο λιμάνι και το Γεωπάρκο UNESCO

Τη Νίσυρο επισκέφθηκε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Θανάσης Δαβάκης, στο πλαίσιο των επαφών του στην…

Ενδιαφέρουν 09 Απριλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ηρωικής Νήσου Ψαρών: Πασχαλινή προσφορά αγάπης σε ηλικιωμένους

Ο Δήμος Ηρωικής Νήσου Ψαρών προχώρησε σε μια συμβολική αλλά ουσιαστική πράξη αγάπης και κοινωνικής…