Άρθρο Localit 01 Σεπτεμβρίου, 2021

Ο Δήμος Κοζάνης συνεχίζει τη μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος των σχολικών κτηρίων

Στην κατεύθυνση της μείωσης του ενεργειακού αποτυπώματος των σχολικών κτηρίων συνεχίζει να κινείται  ο Δήμος Κοζάνης, έπειτα από την υπογραφή των συμβάσεων ενεργειακών αναβαθμίσεων από το δήμαρχο Κοζάνης Λάζαρο Μαλούτα και τον ανάδοχο.

Οι συμβάσεις αφορούν στην ενεργειακή αναβάθμιση του 2ου Παιδικού Σταθμού Κοζάνης, καθώς και του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Νέας Καρδιάς. Τα έργα περιλαμβάνουν οικοδομικές και ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες,  θερμομόνωση αδιαφανών εξωτερικών δομικών στοιχείων, θερμομόνωση δομικών στοιχείων οροφής εντός στέγης, αντικατάσταση εξωτερικών κουφωμάτων, αντικατάσταση φωτιστικών σωμάτων, νέα συστήματα αυτοματισμού, χωματουργικά, κατασκευές ξύλινες ή μεταλλικές, κ.ά.

Ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου «Ενεργειακή αναβάθμιση 2ου  Παιδικού Σταθμού» ανέρχεται σε 167.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α), ενώ συμβατική δαπάνη ανέρχεται σε 84.384,01 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.). Η χρηματοδότηση είναι  από το Ε.Α.Π. 2012-2016.

Επίσης, ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου «Ενεργειακή αναβάθμιση Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Νέας Καρδιάς» ανέρχεται σε 105.700 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α), ενώ συμβατική δαπάνη ανέρχεται σε 54.923,83 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.). Η χρηματοδότηση είναι  από το Ε.Α.Π. 2012-2016.

Να σημειωθεί, ότι θα ακολουθήσουν ενεργειακές αναβαθμίσεις σε ακόμη εννέα σχολικά κτήρια του Δήμου Κοζάνης.  Οι συγκεκριμένες παρεμβάσεις εντάσσονται στον επιχειρησιακό  σχεδιασμό του Δήμου για τη μετάβαση σε κλιματική ουδετερότητα, στο πλαίσιο  της πρωτοβουλίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης «100 κλιματικά ουδέτερες πόλεις έως το 2030».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Καλές Πρακτικές ΟΤΑ 26 Οκτωβρίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ιωαννιτών: Επεκτείνεται το πρόγραμμα ανακύκλωσης στα σχολεία

Ο δήμος Ιωαννιτών συνεχίζει να υλοποιεί με επιτυχία τις δράσεις ανακύκλωσης στα σχολεία, σε συνεργασία…

Καλές Πρακτικές ΟΤΑ 20 Οκτωβρίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ο δήμος Βύρωνα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Τεχνών του Δρόμου

Το Σάββατο 30 Οκτωβρίου, Παγκόσμια Ημέρα των Τεχνών του Δρόμου και της Ελεύθερης Έκφρασης στο…

Καλές Πρακτικές ΟΤΑ 20 Οκτωβρίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ο δήμος Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη και πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»

Συνεχής αρωγός στους ευάλωτους δημότες από το 1998 παραμένει ο Δήμος Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη…