Άρθρο Localit 13 Μαρτίου, 2024

Ο Δήμος Κατερίνης συμμετέχει στην «Ώρα της Γης»

Στην παγκόσμια πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης πολιτών, με τίτλο «Η Ώρα της Γης», που αναλαμβάνει και φέτος ο Οργανισμός WWF συμμετέχει ο Δήμος Κατερίνης. Στο πλαίσιο της δράσης αυτής, το Σάββατο 23 Μαρτίου 2024, από τις 20.30 έως τις 21.30 ο Δήμος, θα συσκοτίσει συμβολικά τα φώτα στο δημαρχείο της πόλης.

Παράλληλα, οι πολίτες της Κατερίνης, καλούνται να λάβουν μέρος στην συγκεκριμένη πρωτοβουλία και να σβήσουν εθελοντικά τα φώτα την ίδια ώρα, συμμετέχοντας έτσι συμβολικά, στη διεθνή αυτή δράση κατά της κλιματικής αλλαγής.

Μετά από μία χρονιά που χαρακτηρίστηκε ως η θερμότερη παγκοσμίως και με την αποτίμηση των καμένων εκτάσεων στην Ελλάδα να υπολογίζεται σε 1,7 εκατ. στρέμματα, η φετινή «Ώρα της Γης» εστιάζει στο δάσος. Για αυτό φέτος το μήνυμα για τη συγκεκριμένη ώρα εστιάζει στην αξία του δάσους και στη σημασία προστασίας του!

Η «Ώρα της Γης» που ξεκίνησε στο Σίδνεϋ της Αυστραλίας το 2007, είναι μια παγκόσμια συμβολική δράση για την προστασία του περιβάλλοντος, η οποία διοργανώνεται κάθε χρόνο από τη διεθνή περιβαλλοντική οργάνωση WWF σε περισσότερες από 180 χώρες σε όλο τον πλανήτη. Η συμμετοχή συνίσταται κατ’ αρχάς στο ταυτόχρονο σβήσιμο του φωτισμού εμβληματικών μνημείων και κτιρίων παγκοσμίως, μια συμβολική ενέργεια που σηματοδοτεί τη στήριξη αρχηγών κρατών, κυβερνήσεων, τοπικών φορέων και κοινοτήτων, οργανώσεων της κοινωνίας πολιτών και επιχειρήσεων, στον αγώνα για την προστασία της φύσης.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 08 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
24ωρη απεργία των δημοσιογράφων για αξιοπρεπείς αυξήσεις με Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας

Από τις 5 το πρωί σήμερα Τρίτη 8 Απριλίου μέχρι τις 5 το πρωί της…

Ρεπορτάζ 07 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΥΠΕΝ: Αλλαγές στο νομοθετικό πλαίσιο για τις ΥΔΟΜ και ρεαλιστικές λύσεις για τον ΝΟΚ

Αλλαγές στο νομοθετικό πλαίσιο που προέβλεψε τη μεταφορά των Πολεοδομιών στους δήμους ανήγγειλε ο υπουργός…

Ρεπορτάζ 07 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Χιλιάδες πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των δημάρχων της Μπολόνια και της Φλωρεντίας υπέρ μιας ενωμένης Ευρώπης

Τρεις εβδομάδες μετά τη μεγάλη διαδήλωση στην Piazza del Popolo στη Ρώμη, χιλιάδες πολίτες ανταποκρίθηκαν…