Άρθρο Localit 12 Απριλίου, 2022

Ο δήμος Κατερίνης στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας – Προβολή ντοκιμαντέρ για την κοινότητα Ρομά του Πέλεκα

Την προβολή μικρού μήκους ντοκιμαντέρ στο πλαίσιο του προγράμματος “Κοινωνική Ένταξη και Ενδυνάμωση των Ρομά”, διοργάνωσαν την Παρασκευή 8 Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα Ρομά,  η Γενική Γραμματεία Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και η Πρεσβεία της Νορβηγίας

Το αφιερωμένο στην κοινότητα Ρομά του Πέλεκα, ντοκιμαντέρ του σκηνοθέτη Θοδωρή Σκριβάνου προβλήθηκε στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος στον Κεραμεικό, με αφορμή το πιλοτικό έργο της μετεγκατάστασης στα πρότυπα κοινωνικής κατοικίας.

Ακολούθησε συζήτηση με πάνελ ομιλητών, όπου ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας Γιώργος Σταμάτης αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα της πλήρους κοινωνικής ενσωμάτωσης των Ρομά, που αποτελεί μείζον ζήτημα προστασίας των θεμελιωδών δικαιωμάτων.

Τον Δήμο Κατερίνης εκπροσώπησε η Συντονίστρια του Παραρτήματος Ρομά Κατερίνα Σαμαλή, μιλώντας για τις δράσεις κοινωνικής ενσωμάτωσης στους τομείς της απασχόλησης, της στέγασης, της υγείας, της εκπαίδευσης, καθώς και της καταπολέμησης των διακρίσεων. «Πρόκειται για τομείς, στους οποίους εργάζεται συστηματικά ο Δήμος μας, με στόχο μια πιο συμπεριληπτική κοινωνία, όπου όλα τα μέλη θα έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις» επισήμανε χαρακτηριστικά, σε δήλωσή του, με αφορμή την προβολή, ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΔΗΚ Αστέριος Μπουσνάκης.

Το ντοκιμαντέρ δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία της Πρεσβείας της Νορβηγίας στο πλαίσιο υλοποίησης του συγχρηματοδοτουμένου από τον Χρηματοδοτικό Μηχανισμό του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου προγράμματος (ΧΜ ΕΟΧ), με τίτλο: «Κοινωνική ένταξη και Ενδυνάμωση των Ρομά».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 23 Ιουλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα WiFi4GR στον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης

Ολοκληρώθηκε η υλοποίηση του έργου WiFi4GR στον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης, μέσω του οποίου εγκαταστάθηκαν δωρεάν σημεία…

Ενδιαφέρουν 22 Ιουλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Αθηναίων: Κλιματιζόμενοι χώροι για τους πολίτες λόγω υψηλών θερμοκρασιών

Σε πλήρη ετοιμότητα θέτει ο Δήμος Αθηναίων όλες τις υπηρεσίες του, λόγω των πολύ υψηλών…

Ενδιαφέρουν 22 Ιουλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Λαυρεωτικής: Σε λειτουργία κλιματιζόμενοι χώροι λόγω καύσωνα

Ο Δήμος Λαυρεωτικής ανακοίνωσε τους κλιματιζόμενους χώρους που διαθέτει για την προστασία των πολιτών κατά…