Άρθρο Localit 18 Οκτωβρίου, 2021

Ο Δήμος Καστοριάς παρουσίασε τον ψηφιακό μετασχηματισμό του στην Έκθεση BEYOND 4.0

Στην πρώτη Έκθεση Ψηφιακής Τεχνολογίας και Καινοτομίας BEYOND 4.0, η οποία πραγματοποιήθηκε από 14 έως 16 Οκτωβρίου 2021, στο Διεθνές Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, παράλληλα με το ετήσιο συνέδριο της ΚΕΔΕ, συμμετείχε ο Δήμος Καστοριάς, με σκοπό να παρουσιάσει τα ψηφιακά προγράμματα που εφαρμόζει για την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη.

Η έκθεση τεχνολογίας – καινοτομίας BEYOND 4.0, είχε τη μορφή ενός πρότυπου «Smart Village», όπου δόθηκε το «βήμα» στους Δήμους της Ελλάδας να παρουσιάσουν τις καινοτομίες τους και να ανταλλάξουν καλές πρακτικές και τεχνογνωσία ώστε να υλοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ο ψηφιακός μετασχηματισμός των υπηρεσιών τους, γεγονός που εξυπηρετεί τη μείωση της γραφειοκρατίας, την άμεση πρόσβαση των πολιτών στις υπηρεσίες του Δήμου και την αμεσότερη ανταπόκρισή τους.

Με υπάρχουσες εφαρμογές, όπως η Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Αιτημάτων Πολιτών και το Σύστημα ΙΡΙΔΑ, o Δήμος Καστοριάς  παρουσίασε τον ψηφιακό μετασχηματισμό του, που θα εξελιχθεί ακόμη περισσότερο μέσω των έργων Ευφυών Συστημάτων που σύντομα θα ολοκληρωθούν,  με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Αυτά αφορούν σε συστήματα Έξυπνης Παρακολούθησης Στάθμευσης, Έξυπνης Διαχείρισης Κάδων Απορριμμάτων, την πλατφόρμα Έξυπνης Πόλης, το σύστημα Ελέγχου Πρόσβασης Μέσω Βυθιζόμενων Μπαρών και το δίκτυο LoRaWAN.

«Στόχος μας είναι να αξιοποιήσουμε τις νέες τεχνολογίας και τα ψηφιακά προγράμματα προκειμένου να εκσυγχρονίσουμε τον Δήμο Καστοριάς και προσφέρουμε στους Δημότες μας την καλύτερη δυνατή και γρήγορη εξυπηρέτηση. Ήδη, με τις εφαρμογές που έχουμε εγκαταστήσει, αλλά και τις δράσεις που έχουμε εντάξει σε χρηματοδοτικά προγράμματα, μετατρέπουμε τον Δήμο Καστοριάς σε έναν πραγματικά «Έξυπνο» Δήμο,», δήλωσε ο Δήμαρχος Καστοριάς, Γιάννης Κορεντσίδης.

Κατά τη διάρκεια της Έκθεσης, η οποία πραγματοποιήθηκε παράλληλα με το ετήσιο συνέδριο της ΚΕΔΕ και το 2ο Συνέδριο Καινοτομίας και Ψηφιακού Μετασχηματισμού Αυτοδιοίκησης Περιφερειών Ελλάδος, έγινε σειρά επαφών με φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Έρευνας και της Τεχνολογίας ώστε ο Δήμος Καστοριάς να ενσωματώσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις τελευταίες εξελίξεις από τον χώρο της τεχνολογίας στις υπηρεσίες του.

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Καλές Πρακτικές ΟΤΑ 13 Φεβρουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Έναρξη του εκπαιδευτικού προγράμματος για την ενεργειακή μετάβαση από τη Μινώα Ενεργειακή

Η πρώτη ενημερωτική εκδήλωση σε θέματα που αφορούν την ενεργειακή μετάβαση, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού…

Καλές Πρακτικές ΟΤΑ 09 Φεβρουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ολοκληρωμένο πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης μαθητών από τη ΔΙΑΔΥΜΑ

Από το 2015 που άρχισε το πρόγραμμα ενημερώσεων στα σχολεία και μέχρι στιγμής έχουν ενημερωθεί…

Καλές Πρακτικές ΟΤΑ 26 Ιανουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ToNoWaste – Οι δράσεις που θα υλοποιήσει το Χαλάνδρι στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος

Στη γενική συνέλευση του ευρωπαϊκού έργου ToNoWaste, που πραγματοποιήθηκε 15 – 17 Ιανουαρίου στην Αυστριακή…