Άρθρο Localit 02 Ιουνίου, 2020

Ο Δήμος Γαλατσίου προχωρά στην εγκατάσταση δωρεάν WiFi

Δωρεάν πρόσβαση στο ίντερνετ αποκτούν οι δημότες και οι επισκέπτες του Δήμου Γαλατσίου. Η δημοτική Αρχή , με χρηματοδότηση από το έργο «Ανάπτυξη ασύρματων ευρυζωνικών δικτύων σε δήμους της χώρας στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «WIFI4EU» προχώρησε ένα βήμα προς την ψηφιακή εποχή, συμμετέχοντας ενεργά σε έργα «Έξυπνων πόλεων».

  Σε πρώτη φάση η παροχή θα προσφέρεται σε τρεις πλατείες του δήμου, υψηλής επισκεψιμότητας και συγκεκριμένα στην πλατεία Ελευθερίας, στην πλατεία Ανδριτσαίνης και στην πλατεία Μανδηλαρά, ενώ στόχος είναι η εντατικοποίηση των προσπαθειών για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του δήμου και τη σταδιακή δωρεάν ασύρματη διαδικτυακή πρόσβαση (Wi-Fi) σε δημόσιους χώρους, όπως πάρκα, πλατείες, δημόσια κτίρια, βιβλιοθήκες κά.

    Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Γαλατσίου Γιώργος Μαρκόπουλος , τόνισε, 

μεταξύ άλλων την ικανοποίησή του για «την ένταξη του δήμου στο πρόγραμμα WiFi4EU στο πλαίσιο της προσπάθειας αξιοποίησης κάθε δυνατότητας για ενίσχυση των ψηφιακών δυνατοτήτων, που στόχο έχουν τη βελτίωση της ψηφιακής καινοτομίας στην πόλη».

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 25 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η ΚΕΔΕ δίπλα στη νέα γενιά της Θεσσαλονίκης – Με μεγάλη συμμετοχή η ημερίδα της ΚΕΔΕ και του ΙΤΑ στη Θεσσαλονίκη, στην παρουσίαση της μελέτης για τη νεανική παραβατικότητα

Λ. Κυρίζογλου: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν θέλει να είναι θεατής, αλλά δύναμη πρόληψης, στήριξης και…

Ρεπορτάζ 23 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναύπακτος: Ξεκινά η ανάπλαση της πλατείας Στάικου

Ο Δήμος Ναυπακτίας ξεκινά ένα έργο αστικής αναβάθμισης με την υπογραφή της σύμβασης για την…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 23 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η ΚΕΔΕ στηρίζει την ενημέρωση αιρετών και υπηρεσιακών στελεχών για τον νέο Κώδικα Αυτοδιοίκησης

Λ. Κυρίζογλου: Ο νέος Κώδικας βάζει τάξη στην πολυνομία και ενισχύει τη λειτουργία της Αυτοδιοίκησης…