Άρθρο Localit 12 Σεπτεμβρίου, 2016

Ο δήμος Αματρίτσε μηνύει το Charlie Hebdo για προσβολή της μνήμης των θυμάτων του σεισμού

σκίτσο Σαρλί ΙμποΜήνυση για δυσφήμιση στην εισαγγελία της πόλης Ριέτι κατά της γαλλικής σατιρικής εφημερίδας Σαρλί Εμπντό κατέθεσε  ο δήμος Αματρίτσε που θρηνεί εκατοντάδες θύματα από τον πρόσφατο φονικό σεισμό.

Η εφημερίδα, λίγο μετά τον σεισμό που έπληξε στις 24 Αυγούστου την κεντρική Ιταλία προκαλώντας τον θάνατο σχεδόν 200 ανθρώπων, δημοσίευσε σκίτσο στο οποίο οι σεισμόπληκτοι και τα ερείπια με τους τραυματίες και τους νεκρούς παρομοιάζονταν με παραδοσιακά εδέσματα της ιταλικής κουζίνας. Σε δεύτερο σκίτσο, η αιτία του σεισμού εντοπιζόταν στην δράση της μαφίας.

«Πρόκειται για ασύλληπτη προσβολή των θυμάτων μιας φυσικής καταστροφής», δήλωσε ο συνήγορος του δήμου του Αματρίτσε, Μάριο Τσικέτι. «Η ελεύθερη έκφραση και κριτική είναι κατοχυρωμένο δικαίωμα, τόσο στην Ιταλία όσο και στην Γαλλία, αλλά δεν μπορούν όλα να θεωρούνται σάτιρα. Σε αυτή την περίπτωση προσβάλλεται η μνήμη των θυμάτων του σεισμού», πρόσθεσε ο δικηγόρος.
«Η απόφασή μας να μηνύσουμε το Charlie Hebdo είναι απόλυτα ορθή. Προσπαθούμε τώρα να εξακριβώσουμε αν μπορούμε να καταθέσουμε ανάλογη μήνυση και στην Γαλλία», δήλωσε από την μεριά του ο δήμαρχος τoυ Αματρίτσε, Σέρτζιο Πιρότσι.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 21 Φεβρουαρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
«Μystreet»: Νέα ηλεκτρονική εφαρμογή για καταγγελία αυθαίρετης κατάληψης κοινόχρηστων χώρων με τραπεζοκαθίσματα

Οι δήμοι θα καταχωρίσουν στο ηλεκτρονικό σύστημα «Μητρώο Καταχώρισης Αδειών Χρήσης Κοινόχρηστων Χώρων», το οποίο…

Ρεπορτάζ 21 Φεβρουαρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σύσκεψη για τις ανάγκες και τα προβλήματα των δομών κοινωνικής μέριμνας στην Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων

Οι ανάγκες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δομές κοινωνικής μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας…

Ρεπορτάζ 21 Φεβρουαρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σαντορίνη: Έρευνα του ΕΚΠΑ για τον εντοπισμό περιοχών αυξημένου κατολισθητικού κινδύνου

Συστηματική έρευνα στο ανάγλυφο της Σαντορίνης διεξάγει η Διεπιστημονική Επιτροπή Διαχείρισης Κινδύνων και Κρίσεων του…