08 Ιουνίου, 2021

Ο Δήμαρχος Μυκόνου, Κωνσταντίνος Κουκάς εκπροσώπησε την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας στην ημερίδα «Τουρισμός και Ασφάλεια»

Κωνσταντίνος Κουκάς: Η επένδυση της ελληνικής Πολιτείας σε όλους τους μεγάλους τουριστικούς προορισμούς  θα έχει πολλαπλά οφέλη για την ασφάλεια και την ανάπτυξη Ελλάδας

 

Ο Δήμαρχος Μυκόνου και μέλος του ΔΣ της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και Αντιπρόεδρος στο Κογκρέσο Τοπικών και Περιφερειακών αρχών της Ευρώπης, Κωνσταντίνος Κουκάς, εκπροσώπησε την ΚΕΔΕ στην διαδικτυακή ημερίδα που οργάνωσε σήμερα, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας με θέμα «Τουρισμός και Ασφάλεια».

Στην ημερίδα αναπτύχθηκαν θέματα για τις απειλές, τους κινδύνους και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τόσο οι αστυνομικές αρχές όσο και οι κατά τόπους Δήμοι ιδιαίτερα κατά την τουριστική περίοδο.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αναφέρθηκε  στο ειδικό σχέδιο της Ελληνικής Αστυνομίας για την ασφάλεια σε Αττική και τις τουριστικές περιοχές, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην Μύκονο. Ανακοίνωσε επίσης τη δημιουργία νέων αστυνομικών υπηρεσιών αλλά και την ενίσχυση του προσωπικού και του τεχνολογικού εξοπλισμού.

Ο Δήμαρχος Μυκόνου, Κωνσταντίνος Κουκάς, συμμετείχε στην θεματική ενότητα «Τουρισμός και Ασφάλεια – Η οπτική των φορέων». Στο πάνελ πήραν μέρος η Εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Υπαστυνόμος Α’  Άννα-Αννιέλα Ευθυμίου και ο Αντιπρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Μιχάλης Σιαμίδης.

Ο κ. Κουκάς αναφέρθηκε, μεταφέροντας και τον χαιρετισμό του Προέδρου της ΚΕΔΕ Δημήτρη Παπαστεργίου, στη διαχρονική θέση της ΚΕΔΕ για την ανάγκη ουσιαστικής και ειλικρινούς συνεργασίας με την Πολιτεία για τα ζητήματα της ασφάλειας και την ειδική σύσκεψη που πραγματοποίησε η ΚΕΔΕ με την ηγεσία του Υπουργείου ενόψει της αντιπυρικής περιόδου, καθώς και τη δέσμευση που έλαβαν οι άνθρωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για υλικοτεχνική και οικονομική ενίσχυση των Δήμων για την προετοιμασία τους.

Ο Δήμαρχος Μυκόνου τόνισε τη σημασία της εμπέδωσης του αισθήματος ασφάλειας για τους τουριστικούς προορισμούς που φιλοξενούν διαχρονικά εκατομμύρια επισκέπτες από κάθε γωνιά της γης.
Αναφερόμενος στην προηγούμενη εμπειρία με την υποστελέχωση του Αστυνομικού Τμήματος της Μυκόνου, ο κ. Κουκάς τόνισε ότι πλέον η κατάσταση αυτή έχει αλλάξει γεγονός που τονίζεται ακόμη και με ρεπορτάζ διεθνών ΜΜΕ. Ο Δήμαρχος Μυκόνου είπε ότι για πρώτη φορά, και μετά τη δέσμευση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, στη Μύκονο δημιουργήθηκε Υποδιεύθυνση της Ελληνικής Αστυνομίας που θα πλαισιώνεται από 100 επιπλέον αστυνομικούς, νέα τμήματα αστυνόμευσης και τροχαίας, ασφάλειας και διοικητικής υποστήριξης, νέο κέντρο επιχειρήσεων που συμπεριλαμβάνει επιπλέον 40 κάμερες και 15 drones.

 

Δήλωση του Δημάρχου Μυκόνου, Κωνσταντίνου Κουκά:

«Η απόφαση της Ελληνικής Πολιτείας να συστήσει Υποδιευθύνσεις της ΕΛ.ΑΣ. στη Μύκονο και Σαντορίνη και να ενισχύσει την αστυνομική παρουσία και σε άλλους μεγάλους τουριστικούς προορισμούς θα έχει πολλαπλά οφέλη σε όλα τα επίπεδα για τη χώρα, αλλά και τα νησιά μας και πραγματικά θα ήθελα να συγχαρώ τον Υπουργό, αλλά και τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ για την αποφασιστικότητα και την ταχύτητα με την οποία κινήθηκαν. Ως Δήμαρχος της Μυκόνου, αλλά κυρίως ως εκπρόσωπος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, θα ήθελα να ανανεώσω τη δέσμευσή μας για τη ουσιαστική και ολόθερμη στήριξη στη προσπάθεια και στο έργο της ΕΛ.ΑΣ.»

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 25 Μαΐου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Upload της Ψηφιακής Ακαδημίας Τοπικής Αυτοδιοίκησης από την ΚΕΔΕ

Ανακοινώθηκε από τον Πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Ε. Δ. Παπαστεργίου, τον Πρόεδρο του Ι.Τ.Α. Η. Αποστολόπουλο και…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 23 Μαΐου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Έκθεση Τεχνολογίας & Καινοτομίας στην ΝΑ Ευρώπη BEYOND 2023 – Θεσσαλονίκη, 24 – 26 Μαίου

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τον Δήμο Θεσσαλονίκης…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 18 Μαΐου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Απάντηση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος σε σημερινό δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών» σε σχέση με απόφαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ που αφορά τα πολεοδομικά κίνητρα ΝΟΚ

Η ΚΕΔΕ με αφορμή το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών» αναγκάζεται να προχωρήσει στην…