Άρθρο Localit 23 Οκτωβρίου, 2015

Ο Ασωπός γίνεται πηγή ζωής

Ασωπός1Ριζική αντιμετώπιση της ρύπανσης του Ασωπού, παρακολούθηση και αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκάλεσε η πολύχρονη και συνεχιζόμενη επιβάρυνση της περιοχής στην υγεία των κατοίκων και οργάνωση της άναρχης, άτυπης βιομηχανικής συγκέντρωσης με την δημιουργία Βιομηχανικού Πάρκου Εξυγίανσης είναι οι τρεις άξονες της πρότασης που διαμορφώθηκε μετά από δημόσια διαβούλευση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς με θέμα την εξυγίανση του Ασωπού. Η πρόταση θα τεθεί προς ψήφιση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας.

«Στις 8 Οκτωβρίου, με την έναρξη της δημόσιας διαβούλευσης μπήκαμε σε έναν δρόμο χωρίς επιστροφή, στον δρόμο της συνεννόησης και της μάχης για την εξυγίανση και την ανάπτυξη του Ασωπού. Είναι ένα στοίχημα όχι μόνο για την περιφέρεια, αλλά και για όλους τους κατοίκους της Στερεάς Ελλάδας και θα το κερδίσουμε όλοι μαζί», δήλωσε ο περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης, μετά το τέλος της δεύτερης ημέρας δημόσιας διαβούλευσης που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο διοικητήριο της Λειβαδιάς, ενώ συνέχισε ευχαριστώντας όλους τους φορείς και τους κατοίκους που συμμετείχαν και στις δύο διαβουλεύσεις καθώς επίσης και όλους εκείνους (εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, οικολογικές οργανώσεις, εκπαιδευτικά ιδρύματα, εκπρόσωποι επιχειρήσεων και βιομηχανιών, επιμελητήρια, ινστιτούτα) που κατέθεσαν εγγράφως τις προτάσεις τους στο μεσοδιάστημα των δύο διαβουλεύσεων.
Τη χθεσινή τοποθέτηση του κ. Μπακογιάννη μπορείτε να βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο: http://www.pste.gov.gr/index.php/home/5194-2

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Καλές Πρακτικές ΟΤΑ 09 Ιανουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης παρουσίασε τα αποτελέσματα του προγράμματος Digi Inclusion

Την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2025 ο Δήμος Αλεξανδρούπολης διοργάνωσε την τελική απολογιστική συνάντηση του ευρωπαϊκού…

Καλές Πρακτικές ΟΤΑ 09 Ιανουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η καλή πρακτική του Δήμου Ελευσίνας στο ευρωπαϊκό συνέδριο One Health for Cities

Ο Δήμος Ελευσίνας συμμετείχε ενεργά στο ευρωπαϊκό συνέδριο «One Health for Cities Conference», που πραγματοποιήθηκε…

Ενδιαφέρουν 08 Ιανουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρωτοβουλία της ΚΕΔΕ για ασφαλείς και ανθεκτικούς Δήμους στην Κεντρική Μακεδονία

Με πρωτοβουλία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), σε συνεργασία με τον Δήμος Ωραιοκάστρου, την…