Άρθρο Localit 01 Οκτωβρίου, 2013

Ο “Αγροτικός Αύγουστος 2013” σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

αγροτικός αύγουστοςΣτην Αθήνα και για δεύτερη φορά φέτος στη Θεσσαλονίκη, μεταφέρεται ο «Αγροτικός Αύγουστος 2013», με στόχο την προβολή και προώθηση των Κρητικών Πιστοποιημένων και τυποποιημένων Ποιοτικών Προϊόντων (Βιολογικά, Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης, Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης) και των ειδών λαϊκής τέχνης.

Η έκθεση στην Αθήνα, θα φιλοξενηθεί στην Πλατεία Κλαυθμώνος από αύριο Τετάρτη 2  έως την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013.

Στη συνέχεια ο “Αγροτικός Αύγουστος 2013” θα μεταφερθεί από την Τετάρτη 9 έως και την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013 στη Θεσσαλονίκη, στην Πλατεία Αρχαίας Αγοράς, μπροστά από το άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου.

Θα συμμετέχουν παραγωγικές επιχειρήσεις από όλη την Κρήτη, με βασικό μας σύνθημα «τα Κρητικά προϊόντα αντιστέκονται στην κρίση», σημείωσε ο Δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης, ο οποίος πρόσθεσε ότι «προτάσσουμε τα Κρητικά Πιστοποιημένα και Τυποποιημένα Ποιοτικά Προϊόντα και στοχεύουμε στην επιστροφή των καταναλωτών στις ρίζες μας, στα προϊόντα μας».”Είμαι βέβαιος ότι τόσο στην πρωτεύουσα όσο και στην συμπρωτεύουσα η έκθεση θα αποτελέσει πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών, καθώς προσπαθούμε να φέρουμε κοντά τους τα χρώματα και τα αρώματα, τις ξεχωριστές γεύσεις του γαστρονομικού πολιτισμού του νησιού μας”, κατέληξε.

Η έκθεση διοργανώνεται από τον Δήμο Χανίων σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων και τελεί υπό την αιγίδα των Δήμων Αθηναίων και Θεσσαλονίκης.

 

 

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 25 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η ΚΕΔΕ δίπλα στη νέα γενιά της Θεσσαλονίκης – Με μεγάλη συμμετοχή η ημερίδα της ΚΕΔΕ και του ΙΤΑ στη Θεσσαλονίκη, στην παρουσίαση της μελέτης για τη νεανική παραβατικότητα

Λ. Κυρίζογλου: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν θέλει να είναι θεατής, αλλά δύναμη πρόληψης, στήριξης και…

Ρεπορτάζ 23 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναύπακτος: Ξεκινά η ανάπλαση της πλατείας Στάικου

Ο Δήμος Ναυπακτίας ξεκινά ένα έργο αστικής αναβάθμισης με την υπογραφή της σύμβασης για την…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 23 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η ΚΕΔΕ στηρίζει την ενημέρωση αιρετών και υπηρεσιακών στελεχών για τον νέο Κώδικα Αυτοδιοίκησης

Λ. Κυρίζογλου: Ο νέος Κώδικας βάζει τάξη στην πολυνομία και ενισχύει τη λειτουργία της Αυτοδιοίκησης…