Άρθρο Localit 21 Οκτωβρίου, 2017

Ντ.Τουσκ: Οι χώρες που δεν έχουν ενταχθεί ακόμη,στην ευρωζώνη, θα πρέπει να συμμετάσχουν στις συνομιλίες για τη μεταρρύθμισή της

Οι χώρες της ΕΕ, οι οποίες ακόμη δεν έχουν ενταχθεί στην ευρωζώνη, θα πρέπει να συμμετάσχουν στις προπαρασκευαστικές συνομιλίες για την μεταρρύθμισή της για να δείξουν την ενότητα του μπλοκ και τη σπουδαιότητα του κοινού νομίσματος, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

Σε επιστολή του προς τον Γερούν Ντάισελμπλουμ, τον πρόεδρο του Eurogroup, ο Τουσκ αναφέρει ότι συγκάλεσε σύνοδο κορυφής για τις μεταρρυθμίσεις στην ευρωζώνη στις 15 Δεκεμβρίου και ότι έχει προσκαλέσει όλους τους ηγέτες της ΕΕ πλην της Βρετανίας, η οποία προετοιμάζεται για να αποχωρήσει από το μπλοκ τον Μάρτιο του 2019.

“Καθώς το Eurogroup είναι επιφορτισμένο με την προετοιμασία και την εποπτεία των συνόδων κορυφής για το ευρώ, είμαι βέβαιος ότι θα υιοθετήσετε μια ανάλογη προσέγγιση και για τις προπαρασκευαστικές συναντήσεις του Eurogroup”, αναφέρει ο Τουσκ στην επιστολή του, την οποία είδε το Reuters.

Στη σύνοδο κορυφής στις 15 Δεκεμβρίου θα ξεκινήσει η συζήτηση για την καλύτερη ενσωμάτωση των 19 χωρών που χρησιμοποιούν σήμερα το κοινό νόμισμα, περιλαμβανομένων των προτάσεων για έναν κοινό προϋπολογισμό της ευρωζώνης, έναν κοινό υπουργό Οικονομικών που θα τον διαχειρίζεται και ένα κοινοβούλιο της ευρωζώνης στο οποίο θα λογοδοτεί.

Πηγή:ΑΠΕ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 21 Φεβρουαρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
«Μystreet»: Νέα ηλεκτρονική εφαρμογή για καταγγελία αυθαίρετης κατάληψης κοινόχρηστων χώρων με τραπεζοκαθίσματα

Οι δήμοι θα καταχωρίσουν στο ηλεκτρονικό σύστημα «Μητρώο Καταχώρισης Αδειών Χρήσης Κοινόχρηστων Χώρων», το οποίο…

Ρεπορτάζ 21 Φεβρουαρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σύσκεψη για τις ανάγκες και τα προβλήματα των δομών κοινωνικής μέριμνας στην Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων

Οι ανάγκες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δομές κοινωνικής μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας…

Ρεπορτάζ 21 Φεβρουαρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σαντορίνη: Έρευνα του ΕΚΠΑ για τον εντοπισμό περιοχών αυξημένου κατολισθητικού κινδύνου

Συστηματική έρευνα στο ανάγλυφο της Σαντορίνης διεξάγει η Διεπιστημονική Επιτροπή Διαχείρισης Κινδύνων και Κρίσεων του…