Άρθρο Localit 28 Απριλίου, 2021

Νίσυρος: Εγκατάσταση υπόγειων κάδων σε Μανδράκι και Πάλους

Στην προμήθεια και εγκατάσταση υπόγειων κάδων στους οικισμούς Μανδράκι και Πάλους, προχώρησε ο Δήμος Νισύρου, στο πλαίσιο της αισθητικής αναβάθμισης του νησιού, αλλά και εν γένει της ποιότητας ζωής των δημοτών και των επισκεπτών του.

Όπως ενημερώνει το έργο «Συστήματα Διαβαθμισμένης Συμπίεσης για την Αναβάθμιση Κοινόχρηστων Χώρων», εντάχθηκε στο Χρηματοδοτικό πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου 2019».

Το έργο έχει προϋπολογισμό 159.960,00 €, εκ των οποίων το Πράσινο Ταμείο χρηματοδοτεί το ποσό των 111.972,00 €, ενώ το υπόλοιπο ποσό των 47.988,00 € καλύφθηκε από ιδίους πόρους.

Τα οφέλη που θα προκύψουν από αυτήν τη δράση είναι σημαντικά για την κοινωνία, το περιβάλλον, και την οικονομία.

Άλλα δύο συστήματα υπόγειων κάδων έχουν εγκριθεί για χρηματοδότηση από το Πράσινο ταμείο με το ποσό των 111.972,00 € και θα τοποθετηθούν στους οικισμούς Εμπορειό και Νικειά.

Θα ακολουθήσει η εγκατάσταση και πέμπτου συστήματος υπόγειων κάδων στο Μανδράκι.

«Ένα ακόμη έργο, αυτό της προμήθειας και εγκατάστασης υπόγειων κάδων στον Δήμο μας που αποτελούσε δέσμευσή μας υλοποιείται, αξιοποιώντας τη χρηματοδότηση του Πράσινου Ταμείου. Η ορθή διαχείριση των απορριμμάτων αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για την διοίκηση του Δήμου Νισύρου», δήλωσε ο δήμαρχος Χριστοφής Κορωναίος, και πρόσθεσε: «Είμαστε σε εγρήγορση και προσπαθούμε να αξιοποιούμε κάθε πηγή χρηματοδότησης, προκειμένου να γινόμαστε όλο και καλύτεροι σε όλα τα επίπεδα. Εφαρμόζουμε το πρόγραμμα μας χωρίς καμιά παρέκκλιση. Τα έργα ύδρευσης και αποχέτευσης, ο βιολογικός καθαρισμός, η επέκταση του λιμανιού, η ανακαίνιση των Ιαματικών Λουτρών, προχωρούν εντός των ορίων του χρονοδιαγράμματος που έχουμε θέσει».

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Βιώσιμες Πόλεις 07 Ιουνίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Βιοκλιματική ανάπλαση της Συνοικίας των Προσφυγικών του Ταύρου

Μία μεγάλη παρέμβαση για την αναβάθμιση της περιοχής του Ταύρου βρίσκεται σε εξέλιξη. Το έργο…

Βιώσιμες Πόλεις 06 Ιουνίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέοι υπόγειοι κάδοι στον Δήμο Χαλκιδέων

Υπόγειοι κάδοι εγκαθίστανται από σήμερα Τρίτη, σε περιοχές του Δήμου Χαλκιδέων, στο πλαίσιο του έργου…

Βιώσιμες Πόλεις 06 Ιουνίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δίκτυο χωριστής συλλογής τηγανελαίων στον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας

Στη δημιουργία- για πρώτη φορά – δημοτικού δικτύου χωριστής συλλογής τηγανέλαιων, θα προχωρήσει  ο Δήμος…