Άρθρο Localit 24 Νοεμβρίου, 2016

Νιφάδες χιονιού στο Τόκιο έπειτα από 54 χρόνια

Τόκιο-χιόνιΝιφάδες χιονιού έπεσαν σήμερα στο Τόκιο, πρώτη φορά μέσα στο μήνα Νοέμβριο εδώ και τουλάχιστον μισό αιώνα, προκαλώντας ολισθηρότητα στους δρόμους και προβλήματα στις μετακινήσεις των πολιτών με τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Οι σιδηροδρομικές συγκοινωνίες και το μετρό διακόπηκαν προσωρινά ή σημειώθηκαν καθυστερήσεις στα δρομολόγιά τους στην ιαπωνική πρωτεύουσα των 13 εκατομμυρίων κατοίκων δυσχεραίνοντας έτσι τις μετακινήσεις για εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους που μετέβαιναν στη δουλειά τους κατά τις πρωινές ώρες αιχμής.

Σε συνθήκες τσουχτερού κρύου με θερμοκρασίες που πλησίαζαν το μηδέν, ξεκίνησε να χιονίζει τα ξημερώματα, δηλαδή περίπου 40 μέρες νωρίτερα απ’ ό,τι συνήθως, μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Kyodo.

Η ιαπωνική πρωτεύουσα, συνηθισμένη σε χαμηλές θερμοκρασίες τον χειμώνα, αλλά χωρίς το θερμόμετρο να πέφτει κάτω από το μηδέν, έχει να δει χιονόπτωση τέτοια εποχή από το 1962, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 18 Φεβρουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σε τροχιά επανεξέτασης ο Ν. 4830/21: Διάλογος ΚΕΔΕ-Νέμεσις

Ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) κ. Λάζαρος Κυρίζογλου και ο Α’ Αντιπρόεδρος…

Ρεπορτάζ 18 Φεβρουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Νισύρου: Σε εφαρμογή η σύμβαση αναβάθμισης του Δημοτικού Ελικοδρομίου

Δήμαρχος Νισύρου: «Πρόκειται για μια επένδυση που εξυπηρετεί άμεσα το δημόσιο συμφέρον και την ποιότητα…

Ρεπορτάζ 05 Φεβρουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γαλλική Σκάλα Λαυρίου: Με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο η αποκατάσταση

Εξασφαλίστηκε Χρηματοδότηση για την αποκατάσταση της Γαλλικής Σκάλας Μεταλλείων Λαυρίου – Σημαντικό βήμα ανάδειξης της…