Άρθρο Localit 20 Νοεμβρίου, 2015

ΓΓΙΦ:Συνάντηση της Γραμματέα Ισότητας των Φύλων με την Διοικήτρια του ΟΑΕΔ

Κατά την χθεσινή συνάντηση της Γενικής Γραμματέα Ισότητας των Φύλων, Φωτεινής Κούβελα με την Διοικήτρια του ΟΑΕΔ Μαρία Καραμεσίνη, τονίσθηκε ότι τα έξι χρόνια κρίσης και πολιτικών σκληρής λιτότητας είχαν δραματικές επιπτώσεις στην απασχόληση ανδρών και γυναικών και οδήγησαν στην εκτόξευση της γυναικείας ανεργίας άνω του 30%.
Η Διοικήτρια του ΟΑΕΔ ενημέρωσε τη Γενική Γραμματέα για δράσεις του ΟΑΕΔ, οι οποίες λαμβάνουν υπόψη την διάσταση του φύλου και συγκεκριμένα για την ένταξη του φύλου στα προγράμματα απασχόλησης, που έχουν ήδη εγκριθεί και θα υλοποιήσει ο οργανισμός το επόμενο διάστημα.
Η Γενική Γραμματέας επεσήμανε στην κ. Καραμεσίνη τις πρωτοβουλίες της Γενικής Γραμματείας, οι οποίες αφορούν την ένταξη, κατά την διάρκεια της νέας προγραμματικής περιόδου, της συμβουλευτικής εργασίας στις δομές που λειτουργούν σε όλες της Περιφέρειες της χώρας και ζήτησε την συνεργασία του ΟΑΕΔ σε αυτό το σημαντικό νέο ρόλο που αναλαμβάνουν τα στελέχη των εν λόγω συμβουλευτικών σταθμών.
Τέλος, συμφωνήθηκε η συνεργασία του ΟΑΕΔ με την ΓΓΙΦ για την προώθηση νέων προγραμμάτων απασχόλησης για γυναίκες, ενίσχυσης της γυναικείας επιχειρηματικότητας και παροχής νέων ολοκληρωμένων υπηρεσιών για ειδικές κατηγορίες γυναικών.

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Καλές Πρακτικές ΟΤΑ 29 Οκτωβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Νισύρου: Στήριξη τοπικών συλλόγων για τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και τη νέα γενιά

Ο Δήμος Νισύρου προχώρησε στην οικονομική ενίσχυση δύο σημαντικών συλλόγων του νησιού στο πλαίσιο της…

Ενδιαφέρουν 29 Οκτωβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
34η Εθελοντική Αιμοδοσία στον Δήμο Καλαμαριάς

Ο Δήμος Καλαμαριάς διοργανώνει την 34η Εθελοντική Αιμοδοσία, τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2026, από τις…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 29 Οκτωβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ενέργεια, περιβάλλον και βιώσιμη ανάπτυξη στο επίκεντρο της Επιτροπής Ενέργειας και Περιβάλλοντος της ΚΕΔΕ

Συνεδρίαση της Επιτροπής Ενέργειας και Περιβάλλοντος στη Λαμία με επίκεντρο τις προκλήσεις και τις προτεραιότητες…