Άρθρο Localit 08 Απριλίου, 2016

ΓΓΙΦ: Επίσκεψη μαθητριών και μαθητών Γυμνασίου

Τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων επισκέφτηκε χθες, 6/4/2015, η Γ’ τάξη του 1ου Γυμνασίου Αρτέμιδος Αττικής και ενημερώθηκε για τις πολιτικές και τις δράσεις της υπηρεσίας μας.

 

Η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, Φωτεινή Κούβελα, η οποία παραβρέθηκε στην παρουσίαση,  ενημέρωσε τις μαθήτριες και τους μαθητές για τη συνεχή συνεργασία της ΓΓΙΦ με το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, τονίζοντας ότι:

«η ισότητα των φύλων στην εκπαίδευση συμβάλλει καταλυτικά στην αποκατάσταση έμφυλων διακρίσεων και προς αυτή την κατεύθυνση συνεχίζουμε εντατικά τις δράσεις μας. Στόχος μας είναι,  μεταξύ άλλων, να εμπλουτιστεί το αναλυτικό  πρόγραμμα των σχολικών βιβλίων, το λοιπό παιδαγωγικό υλικό και οι εκπαιδευτικές  δραστηριότητες  με την οπτική του φύλου, βασιζόμενα στη μη σεξιστική αγωγή »

Οι μαθήτριες και οι μαθητές, συνοδευόμενοι από την καθηγήτριά τους, κα Μενίκη Βίλμα, παρακολούθησαν 2 εισηγήσεις από τις κυρίες Χριστίνα Αγορίτσα, στέλεχος της  Διεύθυνσης Ανάπτυξης και Υποστήριξης Πολιτικών Ισότητας των Φύλων και  Έλενα Αποστολίδου, Σύμβουλο Κοινωνικής Στήριξης στο Συμβουλευτικό Κέντρο της Αθήνας.

 

Οι παρουσιάσεις αφορούσαν σε θεματικές, όπως η έννοια της Ισότητας των Φύλων, τα έμφυλα στερεότυπα, η βία στις συντροφικές σχέσεις, η  θέση της  γυναίκας στην  αγορά εργασίας και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στον τομέα αυτό, όπως η ανεργία, το μισθολογικό χάσμα και ο επαγγελματικός διαχωρισμός βάσει φύλου.

 

Οι μαθήτριες και οι μαθητές, παρακολούθησαν τις εισηγήσεις με αδιάπτωτο το ενδιαφέρον τους, εκφράζοντας εύστοχα ερωτήματα, που οδήγησαν σε παραγωγικό διάλογο.

 

Τέλος, η Γενική Γραμματέας ευχήθηκε στις μαθήτριες και τους μαθητές καλή επιτυχία στη συνέχιση της εκπαίδευσής τους, ενώ από στελέχη της υπηρεσίας, τους προσφέρθηκε έντυπο ενημερωτικό υλικό με τις δράσεις της ΓΓΙΦ.

 

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 24 Φεβρουαρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΔΥΠΑ: Συνεχίζονται οι αιτήσεις για απασχόληση 1.000 ανέργων με αναπηρία σε δήμους και επιδότηση 75%

Συνεχίζονται οι ηλεκτρονικές αιτήσεις για δήμους που ενδιαφέρονται να προσλάβουν ανέργους με αναπηρία, μέσω της…

Ενδιαφέρουν 24 Φεβρουαρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΥΠΕΝ: Διευκρινίσεις σχετικά με το Σαρακήνικο της Μήλου – “Το ΥΠΕΝ δεν έλαβε ποτέ από τον δήμο Μήλου τη διορθωμένη ΣΜΠΕ για να ολοκληρωθεί ο πολεοδομικός σχεδιασμός”

Με ανακοίνωσή του το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας δίνει διευκρινίσεις «προς αποκατάσταση της αλήθειας» σχετικά…

Ενδιαφέρουν 24 Φεβρουαρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τραγωδία Τεμπών: Προαναχώρηση υπαλλήλων του δήμου Αθηναίων στις 11 το πρωί την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου

Την προαναχώρηση των υπαλλήλων από τις υπηρεσίες του στις 11:00 π.μ. θα επιτρέψει ο Δήμος…