Άρθρο Localit 01 Φεβρουαρίου, 2023

Νέος υποβρύχιος χώρος στάθμευσης 7.000 ποδηλάτων στον κεντρικό σταθμό του Άμστερνταμ

Άνοιξε επίσημα για το κοινό στις 26 Ιανουαρίου ο νέος χώρος στάθμευσης ποδηλάτων  στον κεντρικό σταθμό του Άμστερνταμ. Η ιδιαιτερότητα του είναι πως βρίσκεται κάτω από την επιφάνεια του νερού και πρόκειται για τη μεγαλύτερη τέτοια εγκατάσταση της πόλης. Η κατασκευή του διήρκεσε 12 χρόνια λόγω των τεχνικών δυσκολιών και στοίχισε 50 εκ. ευρώ.

Κατασκευάστηκε κάτω από το Open Havenfront. Φιλοξενεί 7.000 ποδήλατα, διαθέτει σταθμό bike sharing αλλά και σέρβις ποδηλάτων. Διαθέτει επίσης διάφορες τεχνολογικές καινοτομίες, όπως το να βλέπεις πόσες θέσεις υπάρχουν διαθέσιμες και πού βρίσκονται αυτές. Διαθέτει, εντυπωσιακή σχεδίαση και πανέμορφο φωτισμό.

Ο χώρος στάθμευσης συνδέεται υπόγεια με την αίθουσα του μετρό και τον κεντρικό σταθμό του Άμστερνταμ, έτσι οι ταξιδιώτες έχουν άμεση πρόσβαση και χωρίς παρακάμψεις από και προς τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Ο σχεδιασμός έγινε σε συνεργασία με το Μουσείο του Άμστερνταμ. Στο υπόστεγο έχουν τοποθετηθεί δύο έργα τέχνης sgraffito του Lex Horn από το πρώην Ινστιτούτο Swammerdam.

Ένας δεύτερος υποβρύχιος χώρος στάθμευσης ποδηλάτων έχει κατασκευαστεί για περίπου 4.000 ποδήλατα στην IJboulevard και θα ανοίξει τον Φεβρουάριο του 2023. Η εγκατάσταση  σχεδιάστηκε από την VenhoevenCS. Στην είσοδο της ανατολικής και δυτικής πλευράς έχουν κατασκευαστεί πανοραμικοί τοίχοι που δείχνουν θραύσμα από γνωστούς πίνακες.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 25 Φεβρουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Νεάπολης-Συκεών: Εκδήλωση για την εξέλιξη του «Βρώσιμου Δάσους»

Ο Δήμος Νεάπολης-Συκεών προχωρά στην ανάδειξη του «Βρώσιμου Δάσους» της Νεάπολης μέσα από ειδική εκδήλωση…

Ενδιαφέρουν 19 Φεβρουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Δράμας: Συγχαρητήριο μήνυμα για τη βράβευση του Μόσχου Μορφακίδη-Φυλακτού

Ο Δήμος Δράμας εκφράζειτα θερμά του συγχαρητήρια προς τον διακεκριμένο Δραμινό πανεπιστημιακό και νεοελληνιστή Μόσχο…

Ενδιαφέρουν 10 Φεβρουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ολοκληρώθηκε το 9ο Συνέδριο Ηλεκτροκίνησης υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 9ο Συνέδριο Ηλεκτροκίνησης (9th EcoMobility Conference) στις 28 Ιανουάριου 2026, το…