Άρθρο Localit 13 Μαΐου, 2022

Νέος παιδικός σταθμός στον Δήμο Αγίας Παρασκευής

 Ένας νέος παιδικός σταθμός, θα δημιουργηθεί στην Αγία Παρασκευή, προκειμένου να διευκολύνει γονείς και παιδιά στην περιοχή Πευκάκια. Η σύμβαση του έργου υπεγράφη υπεγράφη την Τετάρτη 11/5 και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, η κατασκευή αναμένεται να ολοκληρωθεί τους επόμενους 12 με 14 μήνες κι έτσι να παραδοθεί έτοιμο προς χρήση για τη σχολική χρονιά 2023-2024.

Το κτίριο περιλαμβάνει υπόγειο, ισόγειο και έναν όροφο, σε τμήμα οικοπέδου που ανήκει στον Δήμο, επί των οδών Κάδμου, Σοφοκλή, Φαιστού και Αγίου Βασιλείου. Το υπόγειο θα είναι επιφάνειας 301,56 τ.μ. και προορίζεται για βοηθητικούς χώρους και για χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων. Το ισόγειο επιφάνειας 294,93 τ.μ., θα στεγάσει το νηπιακό τμήμα, την τραπεζαρία, λειτουργίες διοίκησης και υποστήριξης, καθώς και χώρους υγιεινής. Ο όροφος επιφάνειας 204,74 τ.μ. θα έχει αίθουσες ύπνου νηπίων, χώρους για το προσωπικό και χώρους υγιεινής.

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να ενημερώσω τους συμπολίτες μας, πως η Αγία Παρασκευή, σε κάτι περισσότερο από έναν χρόνο, θα έχει στη διάθεσή της έναν ακόμα σύγχρονο παιδικό σταθμό για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των μικρών μας φίλων. Αυτός θα είναι ο δεύτερος παιδικός σταθμός που θα ολοκληρωθεί επί των δικών μας ημερών, έπειτα από εκείνον της οδού Αισώπου, ο οποίος είχε ολοκληρωθεί το 2013-2014», δήλωσε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς και  προσέθεσε: «Ως δήμαρχος και ως δημοτική Αρχή θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε στο πλευρό των μαθητών, των γονέων και των εκπαιδευτικών της πόλης μας, κάνοντας ό,τι χρειάζεται και ό,τι απαιτείται για να καλύπτονται πάντα και με τον καλύτερο τρόπο όλες οι ανάγκες».

Τέλος, ο κ. Ζορμπάς προανήγγειλε και την κατασκευή ενός βρεφονηπιακού σταθμού, λέγοντας: «Θα ήθελα να ενημερώσω τους συνδημότες μας πως μέσα στο επόμενο δίμηνο, αναμένεται να ολοκληρωθεί μία νέα μελέτη, για τη δημιουργία ενός ακόμα βρεφονηπιακού σταθμού, στην οδό Ρόδων, και του χρόνου τέτοια εποχή ευελπιστούμε πως θα υπογράφεται η σύμβαση για την κατασκευή του».

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 27 Μαΐου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εγκαινιάστηκε το δημοτικό γυμναστήριο Νίκαιας

Το καινούριο κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο στη Νεάπολη εγκαινίασαν ο δήμαρχος Νίκαιας-Αγ.Ι.Ρέντη, Γιώργος Ιωακειμίδης, και ο…

Ενδιαφέρουν 27 Μαΐου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κέντρο Κοινότητας Καστοριάς: Ανακοίνωση για φοίτηση στη Σχολή ΑμεΑ Αθηνών

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Καστοριάς, στο πλαίσιο της διασύνδεσης και πληροφόρησης των πολιτών για…

Ενδιαφέρουν 27 Μαΐου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σπουδάστριες από την Πολωνία άσκησαν την πρακτική του στο δήμο Ρεθύμνης

Σπουδάστριες από την Πολωνία, υλοποίησαν την πρακτική τους άσκηση στο Γραφείο Τουρισμού του Δήμου Ρεθύμνης,…