Άρθρο Localit 01 Ιουλίου, 2022

Νέο σύστημα πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιών στη διάθεση του Δήμου Αχαρνών

Ένα καινοτόμο σύστημα που με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης θα μπορεί να προβλέψει την επικινδυνότητα για εκδήλωση πυρκαγιάς έχει στη διάθεσή του, ο Δήμος Αχαρνών, τη φετινή αντιπυρική περίοδο.

Η έξυπνη δασική επιτήρηση ξεκινά από την 1η Ιουλίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου. «Η πόλη αποκτά ένα νέο εργαλείο για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και για την ασφάλεια της ζωής του πολίτη και μάλιστα χωρίς κόστος», όπως σημειώνει χαρακτηριστικά και προσθέτει ότι:
«Η πρωτοπορία του νέου συστήματος έγκειται στη συλλογή δεδομένων σε πραγματικό χρόνο και συνθήκες τα οποία κατά την επεξεργασία τους, μπορούν να εντοπίσουν τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς στο Δήμο Αχαρνών και την ευρύτερη περιοχή».

Όπως επίσης σημειώνει, τη συλλογή δορυφορικών δεδομένων υψηλής ανάλυσης από όλες τις διαθέσιμες υπηρεσίες της ESA, της NASA, και από το σύνολο των δορυφόρων θα προσφέρει εντελώς δωρεάν στο Δήμο Αχαρνών, για όλο το χρονικό διάστημα του καλοκαιριού,  η εταιρεία του  Ελ. Πλαφουτζή.

Η συλλογή των στοιχείων θα πραγματοποιείται με σύγχρονες υπηρεσίες Τεχνητής Νοημοσύνης (AI), Βαθιάς Μάθησης (Deep Learning) και προηγμένων εφαρμογών Γεωπαρατήρησης (Advance GIS). Στη διαδικασία θα περιλαμβάνονται δώδεκα παράμετροι ανάλυσης εδάφους, κλίματος και υψηλής ακρίβειας μετεωρολογικών δεδομένων.

Κάθε εβδομάδα ο Δήμος Αχαρνών θα παραλαμβάνει αναλυτική και λεπτομερή «πρόβλεψη» για τις επόμενες επτά ημέρες με τα σημεία υψηλής επικινδυνότητας. Παράλληλα, θα μπορεί να χρησιμοποιεί χωρίς κανένα κόστος την πλατφόρμα λογισμικού της εταιρείας για τη χαρτογράφηση των κρίσιμων περιοχών.

«Η συνεργασία που τίθεται στην υπηρεσία της πυρασφάλειας θα περιλαμβάνει και άμεση επαφή και επικοινωνία με την εταιρεία του κ. Πλαφουτζή για κάθε τρέχουσα αλλά και έκτακτη ανάγκη», καταλήγει ο Δήμος στη σχετική ανακοίνωσή του.

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 16 Αυγούστου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αίγιο:  «Πατρίδες της καρδιάς μου», στις 28 Αυγούστου στο Υπαίθριο Θέατρο Γεώργιος Παππάς

Η κορυφαία ηθοποιός  και σπουδαία κυρία της Τέχνης, του Θεάτρου  και του Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου…

Ενδιαφέρουν 16 Αυγούστου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εκδήλωση τιμής και μνήμης για το Μπλόκο της Κοκκινιάς

Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους Εκτελεσμένους του Μαρτυρικού Μπλόκου της Κοκκινιάς – 17η Αυγούστου…

Ενδιαφέρουν 16 Αυγούστου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Οινοξένεια: Έναρξη με τον «Λυρισμό της Σμύρνης» την Πέμπτη 18 Αυγούστου

Τα Οινοξένεια – Τοπία και γεύσεις της Αιγιάλειας επιστρέφουν από τις 18 έως 31 Αυγούστου,…