Άρθρο Localit 07 Απριλίου, 2022

Νέο πρότυπο πρόγραμμα 40 σημείων συλλογής μπαταριών στον Δήμο Βριλησσίων

Στην τοποθέτηση 40  νέων ειδικών κάδων συλλογής μπαταριών, σε κεντρικά σημεία κάθε γειτονιάς της πόλης, προχώρησε ο Δήμος Βριλησσίων σε συνεργασία με το συλλογικό σύστημα εναλλακτικής διαχείρισης φορητών ηλεκτρικών στηλών – συσσωρευτών  ΑΦΗΣ Α.Ε. και το υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας (ΥΠΕΝ).

Στόχος, η ενίσχυση του δικτύου των εσωτερικών δημοτικών κτιρίων με ένα νέο και πυκνό εξωτερικό δίκτυο υποστήριξης της χωριστής συλλογής του ρεύματος φορητών ηλεκτρικών στηλών και συσσωρευτών  (μπαταριών).

 «Κάνουμε ακόμα ένα βήμα πιο κοντά στην ενδυνάμωση της φιλοσοφίας της Διαλογής στην Πηγή (ΔσΠ) των απορριμμάτων μας, σύμφωνα με το εθνικό σχεδιασμό και τον δικό μας πρωτοπόρο και αποτελεσματικό Σχέδιο Διαχείρισης των στερεών αποβλήτων (ΑΣΑ), δήλωσε ο δήμαρχος Βριλησσίων Ξ. Ματογιάννης, καλώντας τους δημότες να αγκαλιάσουν το νέο πρόγραμμα διαλογής των μπαταριών που αναπτύσσεται επί των οδών και των κοινόχρηστων χώρων του δήμου , αποτελώντας μια καινοτόμο πρακτική προστασίας του περιβάλλοντος και της Κυκλικής Οικονομίας.

 Στο εξής,  δημότες και επιχειρήσεις του Δήμου Βριλησσίων μπορούν με ευκολία να προσεγγίσουν στη γειτονιά τους το πλησιέστερο σημείο προδιαλογής χρησιμοποιημένων μπαταριών – που έχουν κλείσει τον κύκλο ζωής τους – και από εκεί να οδηγηθούν από την Υπηρεσία Καθαριότητας & Ανακύκλωσης του Δήμου στην «ΑΦΗΣ ΑΕ», ως τον κατάλληλο αποδέκτη για την περιβαλλοντικά ορθή διαχείριση και την ανακύκλωσή τους.

«Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι για το πρότυπο πρόγραμμα που ξεκινάμε με τον Δήμο Βριλησσίων και το υπουργείο Περιβάλλοντος. Ελπίζουμε, και εργαζόμαστε ώστε, η νέα πρωτοβουλία που αναπτύσσουμε στον Δήμο Βριλησσίων, ο οποίος βρίσκεται στην αιχμή της εθνικής προσπάθειας για την διαχείριση των Αστικών Στερεών Αποβλήτων (ΑΣΑ)  με Διαλογή στην Πηγή, να αγκαλιαστεί από τους πολίτες και να αυξήσει σημαντικά τις συλλεγόμενες ποσότητες μπαταριών, απομακρύνοντάς τες από τα σύμμεικτα απορρίμματα και την ταφή και οδηγώντας τες μέσω ανακύκλωσης, εκ νέου, στην παραγωγή», δήλωσε από την πλευρά του, ο  Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΦΗΣ ΑΕ κ. Ι. Λαζαρίδης .

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Βιώσιμες Πόλεις 24 Ιουνίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ηράκλειο: Υπεγράφη η σύμβαση για τη δεύτερη φάση της διαμόρφωσης των Ενετικών Τειχών

Ένα οραματικό έργο που θα αναβαθμίσει κι άλλο τα Ενετικά Τείχη και θα τα καταστήσει…

Βιώσιμες Πόλεις 24 Ιουνίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στην αποκατάσταση του παραδοσιακού Νερόμυλου στο Ίνι, προχωράει ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας

Στην αποκατάσταση του παραδοσιακού νερόμυλου και δημιουργία υποστηρικτικών υποδομών στο Ίνι, προχωρά ο Δήμος Μινώα…

Βιώσιμες Πόλεις 24 Ιουνίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ηράκλειο: Ειδική ράμπα στην παραλία «Ακτή» για τα Άτομα με Αναπηρία και κινητικά προβλήματα

Σε λειτουργία τέθηκε στην δημοτική παραλία «Ακτή» στον Καρτερό , η ράμπα ΑμεΑ για την…