Άρθρο Localit 03 Φεβρουαρίου, 2023

Νέο «πάρκο τσέπης» στον Δήμο Αγίου Δημητρίου

Ένα καινούργιο “πάρκο τσέπης” διαμορφώθηκε από το Δήμο Αγίου Δημητρίου στην περιοχή Ανθέων και συγκεκριμένα, στη συμβολή των οδών Κωνσταντινουπόλεως και Εθνάρχου Μακαρίου.

Το νέο μικρό στέκι ανάπαυσης της γειτονιάς, δημιουργήθηκε σε έναν αναξιοποίητο –  μέχρι τώρα – χώρο όπου κυριαρχούσαν πρόχειρες αυθαίρετες κατασκευές και η παράνομη στάθμευση οχημάτων. Οι εργασίες αναμόρφωσης του χώρου, που πραγματοποιήθηκαν από το Τεχνικό Συνεργείο του Δήμου με ίδια μέσα και πόρους, έγιναν με στόχο την πραγματική μεταμόρφωση αυτού του μικρού χώρου, σε χώρο πρασίνου και ανάπαυσης.

Στα παρτέρια τοποθετήθηκε φυτική γη, φυτά (δένδρα και θάμνοι) και αρδευτικό δίκτυο, ενώ περιμετρικά των παρτεριών έγινε πλακόστρωση, τοποθετήθηκαν τέσσερα ξύλινα παγκάκια, δυο πέργολες, ξύλινες ζαρντινιέρες με αναρριχόμενα φυτά και πολύ σύντομα θα τοποθετηθούν δυο κολώνες φωτιστικών LED.

Οι προσπάθειες του Δήμου Αγίου Δημητρίου για την απόκτηση κοινόχρηστων χώρων και η μετατροπή τους σε πνεύμονες πρασίνου, ανάπαυσης και αναψυχής για τους κατοίκους είναι συνεχής, όπως υπογραμμίζει.

«Η σύγχρονη ζωή όλων μας μέσα στις πόλεις, επιβάλλει την αναζήτηση τρόπων αποσυμπίεσης και ξεκούρασης από τη δύσκολη καθημερινότητα, και η γειτονιά – όταν υπάρχει – είναι ένας σπουδαίος τρόπος, κοινωνικοποίησης, ασφάλειας και συναισθηματικής πλαισίωσης», προσθέτει ο Δήμος, τονίζοντας ότι ο δημόσιος κοινόχρηστος χώρος παίζει πρωταρχικό ρόλο.

«Προτεραιότητα για το Δήμο Αγίου Δημητρίου η επανεξέτασή του βάσει των σύγχρονων αναγκών, η αναδιαμόρφωσή του, η φροντίδα του και εν τέλει η προσφορά μικρών πράσινων γωνιών και στεκιών γειτονιάς στους κατοίκους», όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Βιώσιμες Πόλεις 07 Ιουνίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Βιοκλιματική ανάπλαση της Συνοικίας των Προσφυγικών του Ταύρου

Μία μεγάλη παρέμβαση για την αναβάθμιση της περιοχής του Ταύρου βρίσκεται σε εξέλιξη. Το έργο…

Βιώσιμες Πόλεις 06 Ιουνίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέοι υπόγειοι κάδοι στον Δήμο Χαλκιδέων

Υπόγειοι κάδοι εγκαθίστανται από σήμερα Τρίτη, σε περιοχές του Δήμου Χαλκιδέων, στο πλαίσιο του έργου…

Βιώσιμες Πόλεις 06 Ιουνίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δίκτυο χωριστής συλλογής τηγανελαίων στον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας

Στη δημιουργία- για πρώτη φορά – δημοτικού δικτύου χωριστής συλλογής τηγανέλαιων, θα προχωρήσει  ο Δήμος…