Άρθρο Localit 03 Φεβρουαρίου, 2023

Νέο «πάρκο τσέπης» στον Δήμο Αγίου Δημητρίου

Ένα καινούργιο “πάρκο τσέπης” διαμορφώθηκε από το Δήμο Αγίου Δημητρίου στην περιοχή Ανθέων και συγκεκριμένα, στη συμβολή των οδών Κωνσταντινουπόλεως και Εθνάρχου Μακαρίου.

Το νέο μικρό στέκι ανάπαυσης της γειτονιάς, δημιουργήθηκε σε έναν αναξιοποίητο –  μέχρι τώρα – χώρο όπου κυριαρχούσαν πρόχειρες αυθαίρετες κατασκευές και η παράνομη στάθμευση οχημάτων. Οι εργασίες αναμόρφωσης του χώρου, που πραγματοποιήθηκαν από το Τεχνικό Συνεργείο του Δήμου με ίδια μέσα και πόρους, έγιναν με στόχο την πραγματική μεταμόρφωση αυτού του μικρού χώρου, σε χώρο πρασίνου και ανάπαυσης.

Στα παρτέρια τοποθετήθηκε φυτική γη, φυτά (δένδρα και θάμνοι) και αρδευτικό δίκτυο, ενώ περιμετρικά των παρτεριών έγινε πλακόστρωση, τοποθετήθηκαν τέσσερα ξύλινα παγκάκια, δυο πέργολες, ξύλινες ζαρντινιέρες με αναρριχόμενα φυτά και πολύ σύντομα θα τοποθετηθούν δυο κολώνες φωτιστικών LED.

Οι προσπάθειες του Δήμου Αγίου Δημητρίου για την απόκτηση κοινόχρηστων χώρων και η μετατροπή τους σε πνεύμονες πρασίνου, ανάπαυσης και αναψυχής για τους κατοίκους είναι συνεχής, όπως υπογραμμίζει.

«Η σύγχρονη ζωή όλων μας μέσα στις πόλεις, επιβάλλει την αναζήτηση τρόπων αποσυμπίεσης και ξεκούρασης από τη δύσκολη καθημερινότητα, και η γειτονιά – όταν υπάρχει – είναι ένας σπουδαίος τρόπος, κοινωνικοποίησης, ασφάλειας και συναισθηματικής πλαισίωσης», προσθέτει ο Δήμος, τονίζοντας ότι ο δημόσιος κοινόχρηστος χώρος παίζει πρωταρχικό ρόλο.

«Προτεραιότητα για το Δήμο Αγίου Δημητρίου η επανεξέτασή του βάσει των σύγχρονων αναγκών, η αναδιαμόρφωσή του, η φροντίδα του και εν τέλει η προσφορά μικρών πράσινων γωνιών και στεκιών γειτονιάς στους κατοίκους», όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Βιώσιμες Πόλεις 22 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Χαλανδρίου: Ξεκινούν δύο νέα έργα ανάπλασης σε Τούφα και Κάτω Χαλάνδρι

Το πράσινο φως άναψε το Ελεγκτικό Συνέδριο, για την υπογραφή της σύμβασης δυο ακόμη σημαντικών…

Βιώσιμες Πόλεις 17 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Βύρωνας: Έτοιμο το πάρκο περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης στον Καρέα

Το νέο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης στον πρώην πολυχώρο Κουγιά στον Καρέα, εγκαινιάστηκε την Τετάρτη 15/5,…

Βιώσιμες Πόλεις 17 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δημόσια διαβούλευση για το Σ.Α.Π Δήμου Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη

Δημόσια Διαβούλευση για το Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας (Σ.Α.Π) που έχει εκπονήσει με χρηματοδότηση από το…