Άρθρο Localit 29 Νοεμβρίου, 2016

Νέο χρηματοδοτικό εργαλείο για την αγροτική ανάπτυξη με συνδυασμό του Σχεδίου Γιούνκερ και της ΕΤΕπ

Ευρωπαϊκή Κεντρική ΤράπεζαΝέο χρηματοοικονομικό μέσο, που θα συνδυάζει τη χρηματοδότηση της αγροτικής ανάπτυξης με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΤΣΕ) το βασικό εργαλείο του επενδυτικού σχεδίου της Γιούνκερ, προετοιμάζουν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Η αξιοποίηση της εγγύησης του ΕΤΣΕ σε συνδυασμό με τα Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά και Επενδυτικά ταμεία (ΕΔΕΤ) θα αυξήσει την ισχύ της στήριξης. Στο στάδιο αυτό, θα εξεταστούν οι λεπτομέρειες της πρωτοβουλίας οι οποίες και θα ανακοινωθούν σύντομα, συμπεριλαμβανομένων πιλοτικών έργων, σε διάφορα κράτη μέλη κατά τα επόμενα δύο έτη.

«Η χρηματοδότηση από το ΕΤΣΕ ήδη στηρίζει αγροτικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καθώς και βιώσιμα έργα στους τομείς των τροφίμων γεωργικής προέλευσης. Η δυνατότητα των νέων χρηματοδοτικών μέσων αποτελεί ευπρόσδεκτο βήμα προς τη χρήση περισσότερων χρηματοδοτικών μέσων για τον τομέα της γεωργίας και των τροφίμων — είμαστε στο σωστό δρόμο για τη δημιουργία περισσότερων θέσεων εργασίας και μεγαλύτερη ανάπτυξη» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Γίρκι Κατάινεν.

Ο Επίτροπος Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης Φιλ Χόγκαν δήλωσε επίσης: «Με την ανάπτυξη χρηματοδοτικών μέσων κατάλληλης μορφής και σε επαρκή ποσότητα στον τομέα των γεωργικών προϊόντων διατροφής, μπορούμε να ενισχύσουμε θεαματικά την ικανότητα των αγροτών μας και των αγροτικών επιχειρήσεων να καινοτομούν, να αναπτύσσονται, να εξάγουν και να δημιουργούν θέσεις εργασίας. Η νέα πρωτοβουλία ΕΓΤΑΑ –ΕΤΣΕ αποτελεί μια εξαιρετική νέα ευκαιρία που προσφέρει καταπληκτικές δυνατότητες για την προσέλκυση ιδιωτικών κεφαλαίων. Είμαι έτοιμος να υποστηρίξω πλήρως όλα τα κράτη μέλη που επιθυμούν να εξασφαλίσουν την πρόσβαση των αγροτών και των γεωργικών επιχειρήσεων στον χρηματοπιστωτικό τους τομέα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 12 Μαΐου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Αθηναίων: UCI Mobility & Bike City Forum 2026

Τιμητική διεθνή διάκριση από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδηλασίας (UCI) έλαβε ο Δήμος Αθηναίων, στο πλαίσιο…

Ρεπορτάζ 12 Μαΐου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Βριλήσσια: Νέες «έξυπνες» διαβάσεις για μεγαλύτερη οδική ασφάλεια

Ο Δήμος Βριλησσίων προχώρησε σε παρεμβάσεις ενίσχυσης της οδικής ασφάλειας, με την εγκατάσταση νέων «έξυπνων»…

Ρεπορτάζ 06 Μαΐου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
22η ΔΕΒΘ: Η Θεσσαλονίκη στο επίκεντρο του κόσμου του βιβλίου

Από τις 7 έως τις 10 Μαΐου 2026 θα πραγματοποιηθεί η 22η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου…