Άρθρο Localit 16 Νοεμβρίου, 2016

Νέες συλλήψεις δημάρχων στην Τουρκία από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία

Τουρκία αστυνομίαΣυνεχίζονται σχεδόν σε καθημερινή βάση οι συλλήψεις δημάρχων στη νοτιοανατολική Τουρκία.

Σήμερα το πρωί στο πλαίσιο έρευνας που διεξάγει η Εισαγγελία του Σίιρτ, πραγματοποιήθηκε επιχείρηση στο δημαρχείο της πόλης. Στις 6 τα ξημερώματα, κλιμάκιο της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας απέκλεισε το κτήριο και ξεκίνησε έρευνα. Κατάσχεσε τους σκληρούς δίσκους των υπολογιστών του δήμου, ενώ ταυτόχρονα άλλο κλιμάκιο προσήγαγε, τον δήμαρχο της πόλης Τουντσέρ Μπακιρχάν και έκανε έρευνα στο σπίτι του.

Στην πόλη του Τούντζελι, το πρωί προσήχθησαν ο δήμαρχος και ο αντιδήμαρχος, Μεχμέτ Αλί Μπουλ και Νουραγιάτ Αλτούν, μετά από επιχείρηση των ειδικών δυνάμεων στις κατοικίες τους.

Οι προσαγωγές δημάρχων στη νοτιοανατολική Τουρκία, όπου υπερτερεί το κουρδικό στοιχείο, αλλά και στελεχών του φιλοκουρδικού κόμματος, έχουν προκαλέσει τριβές στις σχέσεις της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 25 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Π. Μαρινάκης: Σε κάθε περίπτωση θα ψηφίσουμε έναν εκλογικό νόμο για την Αυτοδιοίκηση, με ένα γύρο εκλογών

Την κατάθεση στη Βουλή νομοσχεδίου για αλλαγή του εκλογικού νόμου στις  αυτοδιοικητικές εκλογές με  εκλογή…

Ρεπορτάζ 25 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γαύδος: Ξεκίνησε η λειτουργία του συστήματος τηλεμετρίας-τηλεχειρισμού των δεξαμενών του δικτύου ύδρευσης

Ξεκίνησε στη Γαύδο η λειτουργία του συστήματος τηλεμετρίας-τηλεχειρισμού των δεξαμενών του δικτύου ύδρευσης, που έχει…

Ρεπορτάζ 25 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αναγκαία η προστασία των υδάτινων οικοσυστημάτων για την τοπική ανάπτυξη

Ημερίδα με θέμα «Κλιματική Αλλαγή Υδάτινα Οικοσυστήματα και Τοπική Ανάπτυξη» αύριο Σάββατο 26 Απριλίου  στο…