Άρθρο Localit 16 Νοεμβρίου, 2016

Νέες συλλήψεις δημάρχων στην Τουρκία από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία

Τουρκία αστυνομίαΣυνεχίζονται σχεδόν σε καθημερινή βάση οι συλλήψεις δημάρχων στη νοτιοανατολική Τουρκία.

Σήμερα το πρωί στο πλαίσιο έρευνας που διεξάγει η Εισαγγελία του Σίιρτ, πραγματοποιήθηκε επιχείρηση στο δημαρχείο της πόλης. Στις 6 τα ξημερώματα, κλιμάκιο της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας απέκλεισε το κτήριο και ξεκίνησε έρευνα. Κατάσχεσε τους σκληρούς δίσκους των υπολογιστών του δήμου, ενώ ταυτόχρονα άλλο κλιμάκιο προσήγαγε, τον δήμαρχο της πόλης Τουντσέρ Μπακιρχάν και έκανε έρευνα στο σπίτι του.

Στην πόλη του Τούντζελι, το πρωί προσήχθησαν ο δήμαρχος και ο αντιδήμαρχος, Μεχμέτ Αλί Μπουλ και Νουραγιάτ Αλτούν, μετά από επιχείρηση των ειδικών δυνάμεων στις κατοικίες τους.

Οι προσαγωγές δημάρχων στη νοτιοανατολική Τουρκία, όπου υπερτερεί το κουρδικό στοιχείο, αλλά και στελεχών του φιλοκουρδικού κόμματος, έχουν προκαλέσει τριβές στις σχέσεις της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 13 Ιανουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πετρούπολη: «Έξυπνες» διαβάσεις έξω από 8 σχολικές μονάδες του Δήμου

«Έξυπνες» διαβάσεις σε σχολικές ζώνες για την ασφαλέστερη μετακίνηση των μαθητών. Ο Δήμος Πετρούπολης έχει…

Ρεπορτάζ 22 Δεκεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Επιφυλάξεις για τη μετεξέλιξη των ΚΔΑΠ – Ζητούμενο η σταθερότητα και η χρηματοδότηση

Κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) στις 19 Δεκεμβρίου…

Ρεπορτάζ 18 Δεκεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γενική Συνέλευση ΚΕΔΕ για το σχέδιο του νέου Κώδικα Αυτοδιοίκησης- Θετικά σημεία, ενστάσεις και επόμενα βήματα

Με ποσοστό 67,2%, η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) ενέκρινε την…