Άρθρο Localit 25 Νοεμβρίου, 2021

Νέες στάσεις αστικών λεωφορείων τοποθετήθηκαν στον Δήμο Αμπελοκήπων Μενεμένης

Δεκαοκτώ νέες καλαίσθητες στάσεις-στέγαστρα,  με σύγχρονες τεχνικές προδιαγραφές ποιότητας και ασφάλειας, τοποθετήθηκαν από τον Δήμο Αμπελοκήπων Μενεμένης, για την εξυπηρέτηση των επιβατών του ΟΑΣΘ. Το έργο χρηματοδοτήθηκε μέσω του προγράμματος «Φιλόδημος ΙΙ». Εκτός από την τοποθέτηση των νέων στάσεων, συνεργεία του Δήμου προέβησαν σε παρεμβάσεις με την κατασκευή και ραμπών για την ασφαλέστερη επιβίβαση-αποβίβαση των επιβατών της αστικής συγκοινωνίας.

Τα στέγαστρα είναι διαφορετικών τύπων, ώστε  να εναρμονίζονται πλήρως με τις ιδιαιτερότητες της εκάστοτε θέσης εγκατάστασής τους, προκειμένου να επιτυγχάνεται η διευκόλυνση των δημοτών, χωρίς να παρακωλύεται η εμπορική δραστηριότητα στο Δήμο μας.

Είναι ενεργειακά αυτόνομα και διαθέτουν φωτοβολταϊκό  σύστημα  παροχής ηλεκτρικής ενέργειας  για την κάλυψη της λειτουργίας φωτισμού τους και τη δυνατότητα φόρτισης smart συσκευών καθώς και οποιασδήποτε άλλης συσκευής που είναι εγκατεστημένη σε αυτά.

Στα μεγαλύτερα στέγαστρα υπάρχει ηλεκτρονική πινακίδα Led μεταβλητών μηνυμάτων, η οποία παρέχει απευθείας δυναμική πληροφόρηση – σε συνεννόηση με τον ΟΑΣΘ -προς το επιβατικό κοινό ως προς την ώρα άφιξης των λεωφορείων αλλά και  μηνύματα γενικότερου ενδιαφέροντος. Η πινακίδα  έχει την δυνατότητα αναπαραγωγής ηχητικής ανακοίνωσης για τα άτομα με ειδικές ανάγκες.  και υπάρχει πρόβλεψη για πιθανή τοποθέτηση ασύρματου δικτύου Wi – Fi  διασποράς της πληροφορίας σε απόσταση τουλάχιστον 50m.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Βιώσιμες Πόλεις 03 Δεκεμβρίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Έργα για ανάπτυξη δικτύου προσβασιμότητας για τα ΑμεΑ στον Δήμο Κηφισιάς

Διαδρομές βελτίωσης της βατότητας, με δημιουργία ραμπών ΑμεΑ, σχεδίασε ο Δήμος Κηφισιάς,  ώστε οι άνθρωποι…

Βιώσιμες Πόλεις 03 Δεκεμβρίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εξειδικευμένες διαδρομές πολιτιστικού και τουριστικού ενδιαφέροντος στην Αθήνα, χαρτογραφήθηκαν για ΑμεΑ

Μία πρωτοποριακή πρωτοβουλία που αφορά την πιλοτική καταγραφή προσβάσιμων διαδρομών για ανθρώπους με κινητική ή…

Βιώσιμες Πόλεις 03 Δεκεμβρίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ανακύκλωση τηγανέλαιων στον Δήμο Αλίμου

Πρόγραμμα ανακύκλωσης τηγανόλαδων ξεκινά στον Δήμο Αλίμου, όπου ήδη έχουν εγκατασταθεί σε δέκα σημεία της…