Άρθρο Localit 25 Νοεμβρίου, 2021

Νέες στάσεις αστικών λεωφορείων τοποθετήθηκαν στον Δήμο Αμπελοκήπων Μενεμένης

Δεκαοκτώ νέες καλαίσθητες στάσεις-στέγαστρα,  με σύγχρονες τεχνικές προδιαγραφές ποιότητας και ασφάλειας, τοποθετήθηκαν από τον Δήμο Αμπελοκήπων Μενεμένης, για την εξυπηρέτηση των επιβατών του ΟΑΣΘ. Το έργο χρηματοδοτήθηκε μέσω του προγράμματος «Φιλόδημος ΙΙ». Εκτός από την τοποθέτηση των νέων στάσεων, συνεργεία του Δήμου προέβησαν σε παρεμβάσεις με την κατασκευή και ραμπών για την ασφαλέστερη επιβίβαση-αποβίβαση των επιβατών της αστικής συγκοινωνίας.

Τα στέγαστρα είναι διαφορετικών τύπων, ώστε  να εναρμονίζονται πλήρως με τις ιδιαιτερότητες της εκάστοτε θέσης εγκατάστασής τους, προκειμένου να επιτυγχάνεται η διευκόλυνση των δημοτών, χωρίς να παρακωλύεται η εμπορική δραστηριότητα στο Δήμο μας.

Είναι ενεργειακά αυτόνομα και διαθέτουν φωτοβολταϊκό  σύστημα  παροχής ηλεκτρικής ενέργειας  για την κάλυψη της λειτουργίας φωτισμού τους και τη δυνατότητα φόρτισης smart συσκευών καθώς και οποιασδήποτε άλλης συσκευής που είναι εγκατεστημένη σε αυτά.

Στα μεγαλύτερα στέγαστρα υπάρχει ηλεκτρονική πινακίδα Led μεταβλητών μηνυμάτων, η οποία παρέχει απευθείας δυναμική πληροφόρηση – σε συνεννόηση με τον ΟΑΣΘ -προς το επιβατικό κοινό ως προς την ώρα άφιξης των λεωφορείων αλλά και  μηνύματα γενικότερου ενδιαφέροντος. Η πινακίδα  έχει την δυνατότητα αναπαραγωγής ηχητικής ανακοίνωσης για τα άτομα με ειδικές ανάγκες.  και υπάρχει πρόβλεψη για πιθανή τοποθέτηση ασύρματου δικτύου Wi – Fi  διασποράς της πληροφορίας σε απόσταση τουλάχιστον 50m.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Βιώσιμες Πόλεις 23 Σεπτεμβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στον Δήμο Ηρακλείου η τελική συνάντηση των εταίρων του έργου WINPOL

Ρομποτικό σύστημα που ανακτά ανακυκλώσιμα υλικά αποτελεσματικά και με χαμηλό κόστος, έξυπνα ρομπότ ικανά να…

Βιώσιμες Πόλεις 23 Σεπτεμβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Έρχονται οι «έξυπνες» στάσεις στο Δήμο Αρταίων 

Είκοσι νέες «έξυπνες» στάσεις υψηλών προδιαγραφών, θα εγκατασταθούν στην Δημοτική Ενότητα Αρταίων, στο πλαίσιο του…

Βιώσιμες Πόλεις 22 Σεπτεμβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Με 10 νέα απορριμματοφόρα ενισχύθηκε ο στόλος καθαριότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης

Ακόμη δέκα καινούργια απορριμματοφόρα οχήματα ρίχνει στη μάχη για την καθαριότητα της πόλης, ο Δήμος…