Το πακέτο ψηφιακών συστημάτων και έξυπνων εφαρμογών που αναπτύσσονται στον Δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης, προσφέροντας σημαντικές ευκολίες στους δημότες, παρουσιάστηκε στη διάρκεια ενημερωτικής ημερίδας.
Πρόκειται για νέες ψηφιακές και «έξυπνες» υπηρεσίες που είναι έτοιμες ή βρίσκονται στο στάδιο υλοποίησης. Ανάμεσά τους, η παρακολούθηση ακραίων καιρικών φαινομένων, η ηλεκτρονική διαχείριση κρατήσεων σε αθλητικές υποδομές και πολιτιστικές δραστηριότητες, η έξυπνη διαχείριση των φωτεινών σηματοδοτών,η ψηφιοποίηση του αρχείου της υπηρεσίας Δόμησης.
Με τις νέες ψηφιακές υπηρεσίες ο Δήμος εκσυγχρονίζει πολλές από τις υπηρεσίες του, παρέχοντας τη δυνατότητα στους δημότες να εξυπηρετούνται πιο εύκολα και γρήγορα, μέσω υπολογιστή ή smartphone.
Εντάσσονται δε, σε ένα εκτεταμένο πρόγραμμα παρεμβάσεων που αφορούν πολλά επίπεδα και κυρίως στην ψηφιακή σύγκλιση, όπως εξήγησε μεταξύ άλλων, μιλώντας στην ημερίδα, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Αθανάσιος Παπαγεωργίου, Όπως είπε επίσης: «Το πρόγραμμα αυτό ξεκίνησε ήδη πριν την έναρξη του «Αντώνης Τρίτσης» με ευρωπαϊκά κονδύλια μέσω της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, οπότε και δημιουργήθηκε η νέα ιστοσελίδα του Δήμου που μέχρι σήμερα αποσπά πολλά θετικά σχόλια» .
Η ψηφιακή αναβάθμιση του Δήμου, γίνεται με στόχο την καλυτέρευση της ζωής των δημοτών, σημείωσε εμφατικά η αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου, Μαρία Αποστολίδου. Ανάμεσα στις νέες υπηρεσίες που αναπτύσσονται, είναι μια πλατφόρμα διαχείρισης αθλητισμού – πολιτισμού, μέσω της οποίας οι δημότες θα μπορούν εύκολα και γρήγορα, μέσω ενός προσωποποιημένου περιβάλλοντος, να κάνουν κράτηση σε κάποια αθλητική ή πολιτιστική δραστηριότητα, να καταθέσουν κάποιο πιστοποιητικό ή και να πληρώσουν, γλυτώνοντας χρόνο, ταλαιπωρία με ουρές σε γκισέ και γραφειοκρατία.
Ο εμπορικός διευθυντής της εταιρείας Intellisoft, Κωνσταντίνος Στασινόπουλος, αναφέρθηκε στα ψηφιακά εργαλεία για την βελτίωση της κυκλοφοριακής κίνησης εντός του Δήμου Αμπελοκήπων -Μενεμένης.
Ο επιστημονικός συνεργάτης του Ινστιτούτου Μεταφορών του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ-ΙΜΕΤ), Ευάγγελος Μίντσης, υπογράμμισε πως, ανασυντάσσονται τα προγράμματα σηματοδότησης στον Δήμο, ενώ γίνεται εγκατάσταση εξοπλισμού ανίχνευσης της κυκλοφορίας και σε συνδυασμό με μια πλατφόρμα που θα διαχειρίζεται τα προγράμματα σηματοδότησης στους σηματοδοτημένους κόμβους, θα ρυθμίζει με τον βέλτιστο τρόπο, αυτόματα την κυκλοφοριακή κίνηση.
Τέλος η Κατερίνα Καλογιαννίδου, εκπρόσωπος της ψηφιακής πλατφόρμας «Followgreen» για τον Δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης, μίλησε για το πρόγραμμα επιβράβευσης στην ανακύκλωση που προωθεί ο Δήμος, αλλά και για τις βιωματικές δράσεις ανακύκλωσης που υλοποιούνται στα σχολεία, σε έναν σχεδιασμό που μέσα από ψηφιακό περιβάλλον, ενημερώνει και ευαισθητοποιεί τους πολίτες.