Άρθρο Localit 25 Νοεμβρίου, 2021

Νέα σταθμό του ΗΣΑΠ στην Πειραιώς ζητούν οι δήμοι Νίκαιας Αγ. Ι. Ρέντη και Πειραιά

Τη δημιουργία ενός νέου σταθμού του ΗΣΑΠ που θα εξυπηρετεί την περιοχή όπου διασταυρώνονται οι λεωφόροι Πειραιώς και Κηφισού ζητούν οι δήμοι Νίκαιας – Αγ, Ι. Ρέντη και Πειραιά με κοινή τους επιστολή προς το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Με την κοινή επιστολή των δημάρχων, Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη και Πειραιά ζητούν την κατασκευή του σταθμού καθώς και την κατασκευή δύο πεζογεφυρών, η μια εκ των οποίων θα περνάει πάνω από την Πειραιώς και θα συνδέει Ρέντη-Φάληρο και η άλλη πάνω από τον Κηφισό και θα συνδέει Μοσχάτο-Φάληρο.

Επισημαίνουν ότι η δημιουργία του νέου σταθμού κρίνεται επιβεβλημένη καθώς η περιοχή αυτή, στην οποία λειτουργούν ήδη μεγάλοι εμπορικοί χώροι (Jumbo, Leroy Merlin, Κωτσόβολος, Lidl, Factory Outlet) και όπου πρόκειται να ανοίξει την επόμενη χρονιά νέο μεγάλο εμπορικό κέντρο με 13.500 m2 μαγαζιών, δημιουργώντας τον μεγαλύτερο εμπορικό κόμβο της περιοχής του Πειραιά, βρίσκεται μακριά από τους δύο υπάρχοντες σταθμούς σε Μοσχάτο και Νέο Φάληρο.

Όπως σημειώνουν οι δύο δήμαρχοι, ο χώρος για τη δημιουργία του νέου σταθμού του ΗΣΑΠ υπήρχε πάντα στο ύψους του Κηφισού.

Τέλος, οι δήμαρχοι προτείνουν να δοθεί στο νέο σταθμό το όνομα της μεγάλης ηθοποιού Ειρήνης Παππά, καθώς σε κοντινή απόσταση βρίσκεται ο θεατρικός χώρος της Ειρήνης Παππά στον οποίο και μετεγκαταστάθηκε η Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου.

Η ανακοίνωση του δημάρχου Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη κ. Γιώργου Ιωακειμίδη:

Σταθμός του Ηλεκτρικού (ΗΣΑΠ) στην Πειραιώς

Ένα από τα πιο παλιά αιτήματα των κατοίκων του Ρέντη ήταν η δημιουργία σταθμού του Ηλεκτρικού στην Πειραιώς. Ο σταθμός του Μοσχάτου ή του Ν. Φαλήρου ήταν αρκετά μακριά από το Ρέντη για να μπορεί να εξυπηρετεί τους κατοίκους του.

Στη συμβολή Πειραιώς και Κηφισού υπήρχε πάντα ο απαιτούμενος χώρος για έναν σταθμό ανάμεσα στους δύο άλλους που θα εξυπηρετούσε τους κατοίκους του Ρέντη του Ν. Φαλήρου και του Μοσχάτου.

Στην προηγούμενη χρονιά είχα στείλει επιστολές που ζητούσα το έργο αυτό στο τότε Υπουργείο Δημοσιών Έργων και Μεταφορών. Με τη δημιουργία του Εμπορικού Κέντρου που κατασκευάζεται στην περιοχή αυτή, είναι μια καλή ευκαιρία να επαναφέρουμε το αίτημα αυτό.

Με κοινή επιστολή των Δημάρχων, Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη και Πειραιά ζητάμε την κατασκευή του σταθμού καθώς και την κατασκευή δύο πεζογεφυρών που η μία θα περνάει πάνω από την Πειραιώς και θα συνδέει Ρέντη-Φάληρο και η άλλη πάνω από τον Κηφισό και θα συνδέει Μοσχάτο-Φάληρο.

Ο εμπορικός πόλος που διαμορφώνεται στην περιοχή έχει ανάγκη από ένα έργο σαν και αυτό. Υπάρχουν από τη πλευρά του Ρέντη Jumbo, Leroy Merlin, Κωτσόβολος, Lidl, κ.λπ., από τη μεριά του Πειραιά το Factory outlet και τώρα προστίθεται και ένα νέο μεγάλο εμπορικό κέντρο με 13.500 m2 μαγαζιών.

Συνεπώς στη γειτονιά μας διαμορφώνεται ο μεγαλύτερος εμπορικός πόλος της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά και όχι μόνο. Η σύνδεση του πόλου με το σταθμό λοιπόν είναι αναγκαία αλλά ακόμη περισσότερο για την πόλη μας που επιτέλους θα επικοινωνεί εύκολα και γρήγορα με τον Ηλεκτρικό.

Με την κοινή πρόταση μας, τέλος, ζητάμε ο νέος σταθμός να φέρει το όνομα της μεγάλης Ελληνίδας ηθοποιού, Ειρήνης Παππά γιατί σε κοντινή απόσταση (Πειραιώς 52) βρίσκεται ο θεατρικός χώρος της Ειρήνης Παππά στον οποίο και μετεγκαταστάθηκε η Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου.

Περιμένουμε την απάντηση του Υπουργείου κι ευελπιστούμε να είναι θετική. Θα σας ενημερώσουμε.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Βιώσιμες Πόλεις 19 Μαΐου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εγκρίθηκε η πρόταση του Δήμου Ελευσίνας για δίκτυο ηλεκτρικών ποδηλάτων

Τη χρηματοδότηση ενός νέου σημαντικού περιβαλλοντικού έργου εξασφάλισε ο Δήμος Ελευσίνας, μετά από πρόταση που…

Βιώσιμες Πόλεις 19 Μαΐου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας εκπονεί ο Δήμος Χαλκιδέων

Πρόταση για τη χρηματοδότηση εκπόνησης του Σχεδίου Αστικής Προσβασιμότητας (ΣΒΑΚ), υπέβαλε την Πέμπτη 19 Μαΐου,…

Βιώσιμες Πόλεις 19 Μαΐου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοινόχρηστα ηλεκτρικά ποδήλατα στον Δήμο Τρικκαίων

Ακόμη ένα σημαντικό βήμα για την ενίσχυση της μικροκινητικότητας μέσω της δωρεάν χρήσης ηλεκτρικών ποδηλάτων…