Άρθρο Localit 07 Οκτωβρίου, 2022

Νέα μεγάλη ανάπλαση στο πάρκο 4 στρεμμάτων απέναντι από τον Σταθμό Λαρίσης

Σε μία σημαντική ανάπλαση στην ιστορική γειτονιά του Σταθμού Λαρίσης, όπου βρίσκεται ο πρώτος και μεγαλύτερος σιδηροδρομικός σταθμός της χώρας, προχώρησε ο δήμος Αθηναίων. Αυτή η πολυσύχναστη περιοχή της Αθήνας -από όπου καθημερινά διακινούνται με το τρένο εκατοντάδες επιβάτες από και προς την ηπειρωτική χώρα- απέκτησε μετά από πολύ καιρό μία ανανεωμένη και ελκυστική όψη.

Το πάρκο έκτασης 4 στρεμμάτων, που βρίσκεται απέναντι από τον Σταθμό, αναβαθμίστηκε πλήρως, ύστερα από σειρά παρεμβάσεων, δημιουργώντας έναν όμορφο και φιλόξενο χώρο για όλους.

Ο πολύτιμος αυτός “πνεύμονας” πρασίνου, επί της οδού Θ. Δηλιγιάννη, που αποτελεί σημείο συνάντησης για τους κατοίκους της γειτονιάς και τους επισκέπτες, επανασχεδιάστηκε σύμφωνα με τις αρχές της αειφορίας και τις μικροκλιματικές ανάγκες της περιοχής.

Στο πλαίσιο της αναμόρφωσης, το πράσινο εμπλουτίστηκε και στον χώρο φυτεύτηκαν συνολικά 31 νέα δέντρα και 2.714 θάμνοι. Ταυτόχρονα, μέσα από τις κατάλληλες εργασίες, συντηρήθηκαν και αναζωογονήθηκαν όλα τα φυτά που προϋπήρχαν στο πάρκο, ώστε να ενισχυθεί η σκιά και το οξυγόνο.

 Σύγχρονο πάρκο σκύλων

Στον χώρο, δημιουργήθηκε και ένα σύγχρονο πάρκο σκύλων, στο οποίο τα κατοικίδια έχουν τη δυνατότητα όχι μόνο να αθλούνται, αλλά και να κοινωνικοποιούνται. Το νέο “dog park” κατασκευάστηκε με βάση τις διεθνείς προδιαγραφές ασφάλειας και λειτουργίας. Πρόκειται για έναν χώρο κατάλληλα περιφραγμένο, με συνεχή παροχή πόσιμου νερού για τα ζώα, με ειδικά παιχνίδια επιδεξιότητας τα οποία βοηθούν στην εκπαίδευση των σκύλων, αλλά και με σκίαση, κάδους απορριμμάτων και καθίσματα για τους συνοδούς.

Ο εξοπλισμός και τα υλικά του πάρκου επιλέχθηκαν βάσει της ανθεκτικότητας των υλικών, ενώ στον χώρο διατηρήθηκε ο φυσικός χλοοτάπητας που προσφέρει προστασία στους σκύλους και συμβάλλει στην διατήρηση της καθαριότητας του χώρου.

Για την ενίσχυση του φωτισμού στο πάρκο σκύλων, τοποθετήθηκαν τρεις νέες κολώνες με φωτιστικά led, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα τη μεγαλύτερη δυνατή οικονομία στην κατανάλωση ρεύματος.

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Με μια ματιά 17 Νοεμβρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΔΕΥΑ Καρδίτσας: Ξεκινά το έργο για την κατασκευή νέου κεντρικού καταθλιπτικού αγωγού ακαθάρτων

Τη σύμβαση για την κατασκευή του έργου αποκατάστασης και εκσυγχρονισμού του κεντρικού καταθλιπτικού αγωγού προσαγωγής…

Με μια ματιά 16 Νοεμβρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ανάκληση παραχώρησης από το δήμο Σερρών του γηπέδου στον Πανσεραϊκό λόγω έργων

Στην ανάκληση παραχώρησης του Δημοτικού γηπέδου στον Πανσερραϊκό λόγω έναρξης εργασιών, προχώρησε ο Δήμος Σερρών.…

Με μια ματιά 16 Νοεμβρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Παλλήνη: Διήμερο Bazaar ρούχων και άλλων χρηστικών ειδών από το Κοινωνικό Ανταλλακτήριο

Το Κοινωνικό Ανταλλακτήριο του Δήμου Παλλήνης, διοργανώνει μεγάλο διήμερο Bazaar ρούχων και άλλων χρηστικών ειδών,…