Άρθρο Localit 25 Οκτωβρίου, 2022

Νέα κοινωνική δομή στον Δήμο Ιλίου με καινοτόμες υποστηρικτικές υπηρεσίες

Μία νέα κοινωνική δομή θέτει σε λειτουργία ο Δήμος Ιλίου, στο πλαίσιο της ακόμη μεγαλύτερης στήριξης των ευπαθών ομάδων και των οικονομικά αδυνάτων της πόλης.

Το έργο «Δίκτυο Κοινωνικής Καινοτομίας του Δήμου Ιλίου», της νέας Δομής που παρέχει ένα σύνολο ολοκληρωμένων υπηρεσιών και παρεμβάσεων αντιμετώπισης της φτώχειας, προώθησης της κοινωνικής ένταξης και παροχής υπηρεσιών ανοιχτής ειδικής φροντίδας, παρουσιάστηκε σε ημερίδα ενημέρωσης.

Η νέα Κοινωνική Δομή αφορά την ενίσχυση και διεύρυνση του πλέγματος καινοτόμων υποστηρικτικών υπηρεσιών του Δήμου Ιλίου που απευθύνονται σε όλες τις κοινωνικές και ηλικιακές ομάδες, λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες που έχουν καταγραφεί από την καθημερινή επαφή των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου με την τοπική κοινωνία.

Το «Δίκτυο Κοινωνικής Καινοτομίας του Δήμου Ιλίου» αποτελεί δράση που εντάσσεται στην Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση της Δυτικής Αθήνας 2014 – 2020 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ).

Κατά τον χαιρετισμό του στις εργασίες της ημερίδας, ο δήμαρχος Νίκος Ζενέτος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρωτοβουλία και ανέφερε πως «σε καιρούς κρίσης και οξυμένων προκλήσεων, η κοινωνική αλληλεγγύη είναι το πιο ισχυρό μας αντίδοτο», ενώ πρόσθεσε: «Θέλω να διαβεβαιώσω ότι στον Δήμο Ιλίου θα προσπαθούμε πάντα, ώστε κανείς πολίτης να μην είναι αλλά και να μην αισθάνεται μόνος».

Τον συντονισμό της ημερίδας είχε ο πρόεδρος του Κοινωνικού ΕΚΑΒ Οδυσσέας Βουδούρης, ενώ την παρουσίαση του Δικτύου Κοινωνικής Καινοτομίας Δήμου Ιλίου έκανε ο Πρόεδρος της «ΔΗΜΗΤΡΑ Εκπαιδευτική Συμβουλευτική Α.Ε» Νίκος Πιτσούλης.

Πληροφορίες: https://www.socialinnovationilion.gr/

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 07 Φεβρουαρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τα σχολεία της Αττικής που παραμένουν και αύριο κλειστά

Κλειστά θα παραμείνουν και αύριο Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε…

Ενδιαφέρουν 07 Φεβρουαρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ανθρωπιστική βοήθεια για τους σεισμοπαθείς Τουρκίας και Συρίας συγκεντρώνουν ΠΕΔ Κρήτης και οι δήμοι της Κρήτης

Η ΠΕΔ Κρήτης και οι δήμοι της Κρήτης ανέλαβαν την πρωτοβουλία σε συνεργασία με την…

Ενδιαφέρουν 07 Φεβρουαρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συλλογή ανθρωπιστικής βοήθειας για τους σεισμόπληκτους σε Τουρκία και Συρία, από τον Δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης

Ο Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης, θέλοντας να συνδράμει τους σεισμόπληκτους στην περιοχή της Τουρκίας και της Συρίας…