Άρθρο Localit 25 Οκτωβρίου, 2022

Νέα κοινωνική δομή στον Δήμο Ιλίου με καινοτόμες υποστηρικτικές υπηρεσίες

Μία νέα κοινωνική δομή θέτει σε λειτουργία ο Δήμος Ιλίου, στο πλαίσιο της ακόμη μεγαλύτερης στήριξης των ευπαθών ομάδων και των οικονομικά αδυνάτων της πόλης.

Το έργο «Δίκτυο Κοινωνικής Καινοτομίας του Δήμου Ιλίου», της νέας Δομής που παρέχει ένα σύνολο ολοκληρωμένων υπηρεσιών και παρεμβάσεων αντιμετώπισης της φτώχειας, προώθησης της κοινωνικής ένταξης και παροχής υπηρεσιών ανοιχτής ειδικής φροντίδας, παρουσιάστηκε σε ημερίδα ενημέρωσης.

Η νέα Κοινωνική Δομή αφορά την ενίσχυση και διεύρυνση του πλέγματος καινοτόμων υποστηρικτικών υπηρεσιών του Δήμου Ιλίου που απευθύνονται σε όλες τις κοινωνικές και ηλικιακές ομάδες, λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες που έχουν καταγραφεί από την καθημερινή επαφή των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου με την τοπική κοινωνία.

Το «Δίκτυο Κοινωνικής Καινοτομίας του Δήμου Ιλίου» αποτελεί δράση που εντάσσεται στην Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση της Δυτικής Αθήνας 2014 – 2020 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ).

Κατά τον χαιρετισμό του στις εργασίες της ημερίδας, ο δήμαρχος Νίκος Ζενέτος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρωτοβουλία και ανέφερε πως «σε καιρούς κρίσης και οξυμένων προκλήσεων, η κοινωνική αλληλεγγύη είναι το πιο ισχυρό μας αντίδοτο», ενώ πρόσθεσε: «Θέλω να διαβεβαιώσω ότι στον Δήμο Ιλίου θα προσπαθούμε πάντα, ώστε κανείς πολίτης να μην είναι αλλά και να μην αισθάνεται μόνος».

Τον συντονισμό της ημερίδας είχε ο πρόεδρος του Κοινωνικού ΕΚΑΒ Οδυσσέας Βουδούρης, ενώ την παρουσίαση του Δικτύου Κοινωνικής Καινοτομίας Δήμου Ιλίου έκανε ο Πρόεδρος της «ΔΗΜΗΤΡΑ Εκπαιδευτική Συμβουλευτική Α.Ε» Νίκος Πιτσούλης.

Πληροφορίες: https://www.socialinnovationilion.gr/

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 01 Δεκεμβρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ορίστηκαν οι περιφεφειακοί δρόμοι ευθύνης καθαριότητας των δήμων

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Αρ. Φύλλου 6710 Τεύχος Β’ 29 Νοεμβρίου 2023 η απόφαση Αριθμ. 102832…

Ενδιαφέρουν 01 Δεκεμβρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Παράταση 2-6 μηνών και αναστολή καταβολής φορολογικών οφειλών για τους πληγέντες από φυσικές καταστροφές

Σε παράταση καταβολής των φορολογικών οφειλών από 2 έως και 6 μήνες για τους πληγέντες…

Ενδιαφέρουν 01 Δεκεμβρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τροπολογία για παράταση υποβολής “πόθεν έσχες”

Με Τροπολογίαπου εισάγεται στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο «Δάνεια: Διαφάνεια, ανταγωνισμός, προστασία των ευάλωτων – Ενσωμάτωση…