Άρθρο Localit 09 Δεκεμβρίου, 2021

Νέα κοινόχρηστα ηλεκτρικά ποδήλατα στον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Νέα σύγχρονα κοινόχρηστα ηλεκτρικά ποδήλατα που έρχονται να προστεθούν στα  μέσα μικροκινητικότητας που λειτουργούν ήδη στον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, παρουσιάστηκαν την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου στην Πλατεία Νυμφών της Δ.Ε. Βουλιαγμένης.

Πρόκειται για τον πρώτο Δήμο της χώρας, ο οποίος  αποκτά σύστημα 15 κοινόχρηστων ηλεκτρικών ποδηλάτων υψηλών τεχνικών προδιαγραφών, που θα τεθούν σε λειτουργία στις αρχές του 2022 και θα είναι διαθέσιμα για πολίτες και επισκέπτες μέσω εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα.

Τα ποδήλατα που είναι εξοπλισμένα με σύγχρονο αντικλεπτικό σύστημα GPS θα είναι τοποθετημένα στην πόλη ελεύθερα σε διάφορα σημεία (free float)  και οι ζώνες στάθμευσης και επιστροφής θα οριστούν το επόμενο διάστημα. Παράλληλα, ο Δήμος, όπως ενημερώνει, έχει ήδη ξεκινήσει διαδικασία για την ένταξη του σε Ευρωπαϊκό χρηματοδοτικό πρόγραμμα για την επέκταση του συστήματος με περισσότερα ποδήλατα και σημεία φόρτισης.

“Η πρωτοβουλία αυτή έρχεται να συμπληρώσει τις ενέργειες του Δήμου για μια πόλη σύγχρονη, πράσινη και φιλική στον πολίτη που παρέχει εναλλακτικούς και βιώσιμους τρόπους μετακίνησης” όπως σημειώνει  χαρακτηριστικά, και προσθέτει ότι,  έχει ήδη καταγράψει αρκετές πρωτιές σε δράσεις βιώσιμης αστικής κινητικότητας :

– Είναι από τους πρώτους στην Ελλάδα που λειτούργησε σύστημα κοινόχρηστων ποδηλάτων το 2016 και διαθέτει το μεγαλύτερο Δημοτικό στόλο στην Αττική. Το σύστημα των κοινόχρηστων ποδηλάτων θα αναβαθμιστεί και θα εκσυγχρονιστεί το πρώτο τρίμηνο του 2022.

– Είναι ο πρώτος (και μοναδικός μέχρι σήμερα) Δήμος στην Ελλάδα που λειτουργεί σύστημα κοινόχρηστων ηλεκτρικών αυτοκινήτων από το 2020.

– Διαθέτει το ευρύτερο δίκτυο φορτιστών ηλεκτρικών αυτοκινήτων με 20 φορτιστές συνολικά.

– Έχει ήδη εγκατασταθεί το πρώτο σημείο φόρτισης ιδιόκτητων ηλεκτρικών ποδηλάτων και άλλων ηλεκτρικών μικρό – οχημάτων στην Πλατεία Νυμφών και εντός του 2022 θα επεκταθεί το δίκτυο με 300 σημεία φόρτισης στο παραλιακό μέτωπο της πόλης.

Τα κοινόχρηστα ηλεκτρικά ποδήλατα έρχονται να προστεθούν στις παραπάνω δράσεις για να δημιουργήσουν μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα βιώσιμης μετακίνησης στην πόλη και να καταστήσουν τον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης έναν Δήμο πρότυπο στον τομέα.

«Το νέο σύστημα κοινόχρηστων ηλεκτρικών ποδηλάτων αναβαθμίζει σημαντικά τα κοινόχρηστα μέσα μετακίνησης που ήδη λειτουργούν στο Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης. Στόχος μας είναι να προσφέρουμε στους κατοίκους αλλά και στους επισκέπτες της πόλης μας προσιτούς εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης, φιλικούς στο περιβάλλον και συμβατούς με τους κανόνες βιώσιμης αστικής κινητικότητας. Συνεχίζουμε με ένταση τις δράσεις που συμβάλουν στη δημιουργία μίας πόλης που αξιοποιεί την τεχνολογία, σέβεται το περιβάλλον και είναι φιλική στον πολίτη», δήλωσε ο δήμαρχος Γ. Κωνσταντέλλος.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Βιώσιμες Πόλεις 23 Σεπτεμβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στον Δήμο Ηρακλείου η τελική συνάντηση των εταίρων του έργου WINPOL

Ρομποτικό σύστημα που ανακτά ανακυκλώσιμα υλικά αποτελεσματικά και με χαμηλό κόστος, έξυπνα ρομπότ ικανά να…

Βιώσιμες Πόλεις 23 Σεπτεμβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Έρχονται οι «έξυπνες» στάσεις στο Δήμο Αρταίων 

Είκοσι νέες «έξυπνες» στάσεις υψηλών προδιαγραφών, θα εγκατασταθούν στην Δημοτική Ενότητα Αρταίων, στο πλαίσιο του…

Βιώσιμες Πόλεις 22 Σεπτεμβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Με 10 νέα απορριμματοφόρα ενισχύθηκε ο στόλος καθαριότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης

Ακόμη δέκα καινούργια απορριμματοφόρα οχήματα ρίχνει στη μάχη για την καθαριότητα της πόλης, ο Δήμος…