Άρθρο Localit 02 Μαρτίου, 2023

Νέα επιστολή δημάρχου Μινώα Πεδιάδας για το κόστος κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος των καταυλισμών σεισμόπληκτων

Την ανάληψη πρωτοβουλιών, ζητά από τα συναρμόδια υπουργεία, ο δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας, Μανώλης Φραγκάκης, με νέα επιστολή του, για το θέμα της (μη) κάλυψης από την πολιτεία του κόστους κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος των προσωρινών εγκαταστάσεων σεισμοπλήκτων  του Δήμου.

Ο κ. Φραγκάκης υπογραμμίζει ότι, το τελευταίο διάστημα ο Δήμος έχει γίνει αποδέκτης δεκάδων επιστολών οχλήσεων από τη ΔΕΗ για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, ύψους 316.188,02 €, από την σύνδεση και κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας των παραπάνω εγκαταστάσεων και για το ενδεχόμενο διακοπής ρεύματος σ’ αυτές.

Ειδικότερα, στη νέα -4η κατά σειρά- όπως επισημαίνει ο δήμαρχος επιστολή του αναφέρει ότι: «Έως σήμερα, δεν έχει απαντηθεί από πλευράς της Πολιτείας το πως θα αντιμετωπιστεί το ζήτημα της κάλυψης των δαπανών: (α) σύνδεσης με το δίκτυο διανομής του ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. και (β) παροχής-κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος των προσωρινών εγκαταστάσεων φιλοξενίας σεισμόπληκτων στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας, την ίδια στιγμή που ο Δήμος μας έχει γίνει το τελευταίο διάστημα αποδέκτης δεκάδων επιστολών οχλήσεων από τη ΔΕΗ ΑΕ για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές που έχουν προκύψει από την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας των παραπάνω εγκαταστάσεων και για το ενδεχόμενο διακοπής της ηλεκτροδότησης στους καταυλισμούς σεισμοπλήκτων».

Όπως επισημαίνει ο κ. Φραγκάκης: «Οι οφειλόμενες δαπάνες σύνδεσης και κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος των καταυλισμών σεισμοπλήκτων ανέρχονται συνολικά στο ποσό των 316.188,02 €, ποσό για το οποίο ο Δήμος δεν διαθέτει τους ίδιους οικονομικούς πόρους για να το αποπληρώσει, ούτε υπάρχει η δυνατότητα – εν μέσω αυτής της δυσμενούς κατάστασης που έπληξε το Δήμο και τους ανθρώπους του – να μετακυλήσει το κόστος αυτό στο σύνολο των δημοτών μέσω των ανταποδοτικών τελών» ενώ υπενθυμίζει ότι για το συγκεκριμένο ζήτημα «ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης είχε δεσμευτεί από το Αρκαλοχώρι, αμέσως μετά το σεισμό, ότι το Κράτος – θα αναλάμβανε την κάλυψη της εν λόγω αυτονόητης υποχρέωσης και της δαπάνης που αυτή συνεπάγετο προκειμένου ούτε ο Δήμος που επλήγη αλλά ούτε και οι σεισμόπληκτοι να επιβαρυνθούν με επιπλέον δαπάνες για όσο χρονικό διάστημα διαρκέσει η προσωρινή φιλοξενία στους καταυλισμούς».

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 09 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ξεκινά το Αλληλέγγυο Φροντιστήριο του Δήμου Αιγάλεω

Ο Δήμος Αιγάλεω προσφέρει και αυτή τη σχολική χρονιά δωρεάν ενισχυτική διδασκαλία σε μαθητές και…

Ενδιαφέρουν 03 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Με σεβασμό και συγκίνηση τιμήθηκαν τα 82 χρόνια από το Ολοκαύτωμα του Χορτιάτη

Με επίκεντρο τη μνήμη των 149 θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου…

Ενδιαφέρουν 02 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πολιτιστικό Φθινόπωρο 2026 στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα

Ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας έχει ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων και δράσεων που απευθύνονται σε…