Άρθρο Localit 19 Οκτωβρίου, 2020

Νέα αναβολή στη δίκη για την επίθεση εναντίον του Γ. Μπουτάρη

Αναβλήθηκε εκ νέου η δίκη για την επίθεση εναντίον του τέως δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, στη διάρκεια εκδήλωσης μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων, τον Μάιο του 2018, στην πλατεία Λευκού Πύργου.

Ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης παραπέμφθηκαν να δικαστούν δώδεκα κατηγορούμενοι, ανάμεσα στους οποίους ο πρώην βουλευτής, νομάρχης Θεσσαλονίκης και περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ψωμιάδης, που διώκεται για εξύβριση λόγω και έργω, αλλά και για προτροπή σε διάπραξη πλημμελήματος. Το δικαστήριο ανέβαλε την εκδίκαση της υπόθεσης λόγω παρέλευσης του ωραρίου της γραμματείας, ενώ η νέα δικάσιμος ορίστηκε για τις 4 Μαρτίου 2021.Όπως και στις δύο προηγούμενες αναβολές ο Γ. Μπουτάρης έδωσε το «παρών» στη δικαστική αίθουσα, καθώς παρίσταται ως πολιτικώς ενάγων.

Στην ίδια αίθουσα βρέθηκε και ο εκ των κατηγορουμένων Π. Ψωμιάδης που σύμφωνα με το κατηγορητήριο καταφέρθηκε εναντίον του τέως δημάρχου με μειωτικούς και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς, προτρέποντας τους φυσικούς δράστες να κινηθούν εναντίον του.

Οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν, κατά περίπτωση, τις πράξεις της διατάραξης κοινής ειρήνης, της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και της εξύβρισης λόγω και έργω. Η εμπλοκή τους προέκυψε ύστερα από προκαταρκτική έρευνα που διενήργησε η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, κατά την οποία εξετάστηκε και βιντεοληπτικό υλικό από την επίθεση.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 21 Φεβρουαρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
«Μystreet»: Νέα ηλεκτρονική εφαρμογή για καταγγελία αυθαίρετης κατάληψης κοινόχρηστων χώρων με τραπεζοκαθίσματα

Οι δήμοι θα καταχωρίσουν στο ηλεκτρονικό σύστημα «Μητρώο Καταχώρισης Αδειών Χρήσης Κοινόχρηστων Χώρων», το οποίο…

Ρεπορτάζ 21 Φεβρουαρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σύσκεψη για τις ανάγκες και τα προβλήματα των δομών κοινωνικής μέριμνας στην Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων

Οι ανάγκες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δομές κοινωνικής μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας…

Ρεπορτάζ 21 Φεβρουαρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σαντορίνη: Έρευνα του ΕΚΠΑ για τον εντοπισμό περιοχών αυξημένου κατολισθητικού κινδύνου

Συστηματική έρευνα στο ανάγλυφο της Σαντορίνης διεξάγει η Διεπιστημονική Επιτροπή Διαχείρισης Κινδύνων και Κρίσεων του…