Άρθρο Localit 10 Ιουλίου, 2023

Νάξος: Θερινά εργαστήρια για παιδιά στο Θεατρικό Μουσείο «Ιάκωβος Καμπανέλλης»

Δωρεάν εργαστήρια για παιδιά, διοργανώνει στο Θεατρικό Μουσείο Ιάκωβος Καμπανέλλης, ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, προσφέροντας τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, με προγράμματα που συνδυάζουν τη δημιουργικότητα και την επαφή με τις τέχνες και τον πολιτισμό.

Εργαστήρι Εικαστικών (Για παιδιά 5-12 ετών) 

Η θάλασσα, το Μουσείο, η Νάξος, η ζωή και το έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη και άλλα πολλά, αποτελούν έμπνευση για τις εικαστικές μας δημιουργίες.

Με την εικαστικό Αγγελική Θεοφίλου

Ημερομηνία έναρξης εργαστηρίου: Τετάρτη 12 Ιουλίου 2023 στις 11:00 και κάθε Τετάρτη 11:00-13:00 έως τις 6 Σεπτεμβρίου 2023

Θεατρικό Εργαστήρι (Για παιδιά 5-12 ετών)  

Μέσα από παιχνίδια ρόλων, μουσικοκινητικές ασκήσεις και αυτοσχεδιασμούς ανακαλύπτουμε τον μαγικό κόσμο του θεάτρου και παράλληλα ερχόμαστε σε επαφή με το έργο του μεγάλου θεατρικού συγγραφέα Ιάκωβου Καμπανέλλη.  Φέτος θα τον γνωρίσουμε και ως στιχουργό, αφού οι στίχοι που έγραψε για πολύ γνωστά τραγούδια όπως η «Μαργαρίτα Μαγιοπούλα», «Το χρυσόψαρο», «Κι’ ήταν που λέτε μια φορά» κ.α. γίνονται αφορμή για να παίξουμε, να εκφραστούμε και να οδηγηθούμε στο στήσιμο και την παρουσίαση μιας θεατρικής παράστασης.

Με τη θεατρική συγγραφέα Γεωργία Παρασκευά και την εκπαιδευτικό Θεοδώρα Αποστολοπούλου

Ημερομηνία έναρξης εργαστηρίου: Παρασκευή 14 Ιουλίου 2023 στις 11:00 και κάθε Παρασκευή 11:00-13:00 έως τις 8 Σεπτεμβρίου 2023

Υπεύθυνη εργαστηρίων: Γεωργία Παρασκευά

Πληροφορίες-εγγραφές στα τηλέφωνα: 2285023619/6944795242, τις ημέρες και τις ώρες λειτουργίας του Μουσείου (Δευτέρα, Τρίτη: 10:00-14:00 και Τετάρτη έως Κυριακή: 10:00-14:00 και 18:00-22:00)

Θεατρικό Μουσείο Ιάκωβος Καμπανέλλης Περιοχή Γρόττα, Χώρα Νάξος (Δίπλα στο Δημοτικό Χώρο Στάθμευσης)

Mail: kambanellismuseum@naxos.gov.gr

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΘΕΟΦΙΛΟΥ

Αποφοίτησε με Άριστα από τη Σχολή Καλών Τεχνών της Φλωρεντίας ACCADEMIA DI BELLE ARTE DI FIRENZE (1978-83) με πτυχίο στη Διακόσμηση και με εξειδίκευση στις Εφαρμοσμένες Τέχνες και στην Αισθητική Παιδαγωγική ενώ το 1992 αποφοίτησε και από τη Σχολή Κοπτικής Ραπτικής ZER FAM στον Πειραιά. Έχει εργαστεί ως καθηγήτρια Μέσης Εκπαίδευσης σε σχολεία της Νάξου και έχει διδάξει σε καλλιτεχνικά εργαστήρια τόσο στη Νάξο όσο και στην Αθήνα. Από το 1985, με αφορμή τη συνεργασία της με ερασιτεχνικούς θιάσους, έχει ασχοληθεί με την κατασκευή θεατρικού κουστουμιού.

ΘΕΟΔΩΡΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ

Η Θεοδώρα Αποστολοπούλου είναι 27 ετών και κατοικεί μόνιμα στη Νάξο. Οι σπουδές της είναι αυτές της Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) με κατεύθυνση τις κλασικές σπουδές. Εργάζεται ως εκπαιδευτικός στην ιδιωτική εκπαίδευση τα τελευταία πέντε έτη. Παράλληλα, έχει ολοκληρώσει σπουδές μεταπτυχιακού επιπέδου στην εκπαίδευση και το συντονισμό ενήλικων ομάδων. Διαθέτει σεμιναριακή κατάρτιση πιστοποιημένη από το Πανεπιστήμιο Αθηνών στους τομείς της θεατρικής αγωγής και θεατρικής παράστασης, ενώ παράλληλα έχει λάβει μέρος σε θεατρικές παραστάσεις σε ερασιτεχνικό επίπεδο.

ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑ

Απόφοιτη του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης της Νομικής Αθηνών και της Δραματικής Σχολής Βεάκη και μέλος της Εταιρίας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων. Τα θεατρικά έργα της «Η Επιστροφή των Παραμυθιών» και «Θα φάμε τα μουστάκια μας..» κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις ΔΩΔΩΝΗ και έχουν παρουσιαστεί σε θεατρικές σκηνές και σε σχολεία. Με τη θεατρική εταιρεία ΜΠΟΕΜ παρουσιάζει εκπαιδευτικά προγράμματα και παραστάσεις για παιδιά αλλά και για ενήλικους θεατές.  Διδάσκει το μάθημα του θεατρικού παιχνιδιού σε σχολεία της Αθήνας. Συνεργάζεται με το Θεατρικό Μουσείο Ιάκωβος Καμπανέλλης, για έβδομη συνεχή χρονιά.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 24 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μέλος της «Ορεινής Συμμαχίας» του Παγκόσμιου Οργανισμού Τροφίμων ο Δήμος Ελασσόνας

Την ένταξή του ως μέλους στην Ορεινή Συμμαχία (Mountain Partnership) του Παγκόσμιου Οργανισμού Τροφίμων και…

Ενδιαφέρουν 24 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ζίτσας: Μια μοναδική μουσική βραδιά με τον λαουτίστα Βασίλη Κώστα και τον δεξιοτέχνη της πολίτικης λύρας Σωκράτη Σινόπουλο

Δύο από τους σημαντικότερους και διεθνώς αναγνωρισμένους Έλληνες μουσικούς και συνθέτες, ο Σωκράτης Σινόπουλος και…

Ενδιαφέρουν 24 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Αθηναίων και Περιφέρεια Δ. Ελλάδας «συμμαχούν» για την προσέλκυση κινηματογραφικών παραγωγών

Τα θεμέλια για μια δυναμική συνεργασία ανάμεσα στην Αναπτυξιακή Αθήνας του Δήμου Αθηναίων και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας μπήκαν…