Άρθρο Localit 07 Φεβρουαρίου, 2023

Νάουσα: Σύγχρονο απορριμματοφόρο και καφέ κάδους συλλογής βιοαποβλήτων παρέλαβε από τον Φο.Δ.Σ.Α ο Δήμος

Ένα σύγχρονο απορριμματοφόρο συλλογής βιοαποβλήτων στο πλαίσιο υλοποίησης της πράξης «Διαχείριση Βιοαποβλήτων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας», απέκτησε πρόσφατα η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Νάουσας,  μέσω δωρεάς από τον Περιφερειακό Σύνδεσμο Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (Φο.Δ.Σ.Α.) Κεντρικής Μακεδονίας.

Η υπογραφή της σύμβασης για την μεταβίβαση της κυριότητας (δωρεά) του νέου απορριμματοφόρου πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (3 Φεβρουαρίου 2023) στο δημαρχείο μεταξύ του Δημάρχου Νάουσας Νικόλα Καρανικόλα και εκπροσώπου του Φο.Δ.Σ.Α.

Το νέο απορριμματοφόρο μαζί με τους ειδικούς καφέ κάδους,  που παρέλαβε επίσης ο Δήμος Νάουσας αυτές τις ημέρες από τον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων και οι οποίοι θα τοποθετηθούν το επόμενο διάστημα, θα χρησιμοποιηθούν για την αποκομιδή βιοαποβλήτων (οργανικών απορριμμάτων που προέρχονται από την κουζίνα οικιών και επαγγελματικών χώρων, καθώς και υπολειμμάτων κλαδέματος κήπων κ.ά).

«Η μάχη που δίνουν καθημερινά οι εργαζόμενοι της υπηρεσίας καθαριότητας του δήμου μας αναβαθμίζεται με νέα μέσα και εξοπλισμό. Η ολοκληρωμένη και ορθή διαχείριση των βιοαποβλήτων με την υποστήριξη του Φο.Δ.Σ.Α. αναμένεται να έχει πολλαπλά οφέλη, με κύριο την προστασία του περιβάλλοντος» τονίζει σε δήλωσή του με αφορμή την απόκτηση του νέου απορριμματοφόρου,  ο Δήμαρχος Νάουσας Νικόλας Καρανικόλας.

Επισημαίνεται ότι την ευθύνη για την αποκομιδή βιοαποβλήτων θα έχει ο δήμος, ενώ τα βιοαπόβλητα, θα τα διαχειρίζεται ο  Φο.Δ.Σ.Α.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Βιώσιμες Πόλεις 27 Μαρτίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Με 1,09 εκ. ευρώ χρηματοδοτείται ο Δήμος Ερμιονίδας για έργα οδικής ασφάλειας

Σε στοχευμένες παρεμβάσεις και βελτιώσεις του οδικού δικτύου προχωρά ο Δήμος Ερμιονίδας, μετά την έγκριση…

Βιώσιμες Πόλεις 27 Μαρτίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», το έργο Αγροτικής Οδοποιίας του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας

Ποσό ύψους 4,3 εκατ. € εξασφαλίστηκε ως χρηματοδότηση για την Αγροτική Οδοποιία του Δήμου Μαρκοπούλου…

Βιώσιμες Πόλεις 24 Μαρτίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συμμετοχή του Δήμου Περιστερίου στην Ώρα της Γης

Ο Δήμος Περιστερίου συμμετέχει και φέτος στην παγκόσμια πρωτοβουλία Ώρα της Γης, που διοργανώνει η…