Άρθρο Localit 20 Σεπτεμβρίου, 2017

Να μην καταργηθεί ο μειωμένος ΦΠΑ στα νησιά ζητά το Περιφερειακό Συμβούλιο Βορείου Αιγαίου από τον πρωθυπουργό

Επιστολή με αίτημα τη μη κατάργηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά έστειλε ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Βορείου Αιγαίου, Αλέξανδρος Ροδίτης, στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, μετά από ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου.

Με την επιστολή ο κ. Ροδίτης μεταφέρει την απόφαση του Συμβουλίου, σύμφωνα με την οποία αντιτίθεται κάθετα και κατηγορηματικά στην κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ των νησιών του βορείου Αιγαίου. Όπως επισημαίνεται, ο μειωμένος ΦΠΑ των νησιών δεν είναι προνόμιο, αλλά είναι μέτρο άρσης των ανισοτήτων και αντιμετώπισης των δυσμενών συνθηκών που δημιουργεί η νησιωτικότητα.

Επίσης, γνωστοποιείται στον πρωθυπουργό ότι την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου, στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Βορείου Αιγαίου, καλούνται όλοι οι αρμόδιοι επαγγελματικοί και επιστημονικοί φορείς του βορείου Αιγαίου για συζήτηση επί του θέματος.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 08 Δεκεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοινή δήλωση ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΚΕΔΕ & ΠΕΔ/ΚΜ για την απομάκρυνση της Γενικής Διευθύντριας ΕΡΤ3

Θεσσαλονίκη 8.12.2025     Ανακοίνωση – Δήλωση   Η ξαφνική αποπομπή της Γενικής Διευθύντριας της…

Εκτός Συνόρων ... 04 Δεκεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η έκθεση «Μέγας Αλέξανδρος» του Ευθύμη Βαρλάμη στη Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας

53 έργα παρουσιάζονται στη Bibliotheca Alexandrina με τη συμβολή διεθνών και ελληνικών φορέων, μεταξύ των…

Διαδρομές ... 04 Δεκεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ο Δήμος Βοΐου παρουσιάζει το Χριστουγεννιάτικο Πρόγραμμα Εκδηλώσεων 2025–2026

Ο Δήμος Βοΐου υποδέχεται τα φετινά Χριστούγεννα με ένα πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα, με εκδηλώσεις σε…