Άρθρο Localit 16 Ιουνίου, 2025

Ν. Κεραμέως : 1.000 πρόσθετες θέσεις εργασίας για άτομα με αναπηρία σε Δήμους

Την επέκταση, κατά 1.000 επιπλέον θέσεις, του προγράμματος επιδοτούμενης απασχόλησης για άτομα με αναπηρία στους δήμους της χώρας, ανακοίνωσε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Απασχόλησης Νίκη Κεραμέως σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤnews.

Η υπουργός σημείωσε ότι οι αρχικές 1.000 θέσεις του προγράμματος που είχαν εξαγγελθεί απορροφήθηκαν όλες και λόγω της αυξημένης ζήτησης που παρατηρήθηκε, το υπουργείο προχωρά στη διεύρυνση του προγράμματος κατά 1.000 θέσεις.

«Οι συμπολίτες μας με αναπηρία είναι απολύτως κατάλληλοι για εργασία.  Δεν σημαίνει ότι όταν έχεις οποιαδήποτε αναπηρία δεν μπορείς να δουλέψεις, αλίμονο» είπε η υπουργός και υπενθύμισε  διάταξη του υπουργείου που θεσπίστηκε προ μηνών και δίνει τη δυνατότητα στους συνταξιούχους με αναπηρία να λαμβάνουν τη σύνταξή τους και να εργάζονται ταυτόχρονα.

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα αποτελεί τη συνέχεια και επέκταση του πρώτου επιτυχημένου κύκλου, που είχε ξεκινήσει στις 3 Δεκεμβρίου 2024, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία. Τότε, με Κοινή Υπουργική Απόφαση (52253/2024, ΦΕΚ Β’ 6597/2024), τέθηκε σε εφαρμογή σχέδιο για την πρόσληψη 1.000 ανέργων ΑμεΑ στους Δήμους, με διάρκεια 18 μηνών και επιδότηση 75% του μισθού και των ασφαλιστικών εισφορών από τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).

Η προκήρυξη αναμένεται να δημοσιευθεί τις επόμενες ημέρες, με τη ΔΥΠΑ να ενεργοποιεί και πάλι την ειδική πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων. Θα προβλέπεται απλοποιημένη διαδικασία συμμετοχής για τους εργοδότες–ΟΤΑ και διασφαλισμένες θέσεις για ωφελούμενους ΑμεΑ με συγκεκριμένα ποσοστά αναπηρίας.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 04 Ιουνίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Λαμιέων: «Άθληση για Όλους» και αγώνες «Νίκη Μπακογιάννη»

Την τελετή λήξης των Προγραμμάτων «Άθληση για Όλους» για την περίοδο 2025-2026 διοργανώνει ο Δήμος…

Ενδιαφέρουν 02 Ιουνίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εθνική Φιλοτελική Έκθεση «101» στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων

Το ιστορικό αρχείο της ΚΕΔΕ αξιοποιείται ως πηγή σε έκθεμα για τα Ταχυδρομικά Πρακτορεία της…

Ενδιαφέρουν 02 Ιουνίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ηράκλειο Αττικής: Ξεκίνησαν οι εγγραφές για το Summer Camp 2026

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για το Πρόγραμμα Καλοκαιρινής Απασχόλησης 2026 του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, το οποίο…