Άρθρο Localit 22 Δεκεμβρίου, 2020

Μυτιλήνη: Ένα Πάρκο Αναψυχής “γεννιέται” στη θέση της Παλιάς Χωματερής

Σε μια ακόμη μεγάλη αστική παρέμβαση, στην πόλη της Μυτιλήνης, προχωρά ο Δήμος με τη δημιουργία Πάρκου Αναψυχής στη θέση Αγία Κυριακή, πάνω από το Αρχαίο Θέατρο.

Την πρόταση για τη χρηματοδότηση του έργου αυτού, προϋπολογισμού 4.630.000 ευρώ, από το Πρόγραμμα της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, υπέβαλε ο Δήμος Μυτιλήνης στη Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας του Βορείου Αιγαίου.

Η μελέτη προβλέπει:

Τη δημιουργία Πάρκου Αναψυχής, στη θέση της Παλιάς Χωματερής στην Αγία Κυριακή, σε γήπεδο 45 στρεμμάτων. Θα περιλαμβάνει  δύο  γήπεδα Μπάσκετ-Βόλεϊ, ένα γήπεδο 5Χ5, χώρος με όργανα υπαίθριας γυμναστικής, παιδική χαρά και χώρος ποδηλάτου για παιδιά ηλικίας έως 6 ετών, πίστα ΒΜΧ και Skate. Επίσης, θα δημιουργηθούν δύο διαδρομές μια 400 μέτρων και μία μεγαλύτερης δυσκολίας 1100 μέτρων για περίπατο, τζόκινγκ και ποδήλατο.

Στον χώρο θα κατασκευαστούν τρία κτίρια:  κτίριο Αποδυτηρίων,  κτίριο γραφείου Διοίκησης και Ιατρείου και  κτίριο εκδηλώσεων.  Ακόμα, θα δημιουργηθεί χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων μοτοσυκλετών και λεωφορείων για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών. Σε όλο το γήπεδο θα γίνουν φυτεύσεις με διάφορα φυτά, δημιουργώντας θεματικούς κήπους ανάλογα τον προσανατολισμό τους. Επίσης, θα φυτευτούν μεγάλα δένδρα, προκειμένου ο χώρος να προστατευτεί από τον άνεμο και τον ήλιο με φυσικό τρόπο.

«Ο Δήμος όχι μόνο θα αναπλάσει την ιστορική και όμορφη αυτή περιοχή αλλά θα την καταστήσει χώρο άθλησης και ψυχαγωγίας όλων των ηλικιών. Είναι ένα ακόμη μεγάλο αναπτυξιακό έργο, που ανάλογό του σε μέγεθος και πλήθος χρήσεων ίσως να μην υπάρχει σ’ όλη τη χώρα μας, γι’ αυτό πρέπει όλοι μας να το αγκαλιάσουμε και να προχωρήσουμε ενωμένοι στην αξιοποίησή του», δήλωσε ο δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης.

«Η μελέτη του έργου αυτού σχεδιάστηκε από το μηδέν και εκπονήθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία μας, όπως και στην περίπτωση της μελέτης της Προκυμαίας, σε περίπου δέκα μήνες χωρίς καμιά οικονομική επιβάρυνση του Δήμου μας», δήλωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Στρατής Τζιμής. Πρόσθεσε ότι  σύμφωνα με τον προγραμματισμό το έργο θα αρχίσει να υλοποιείται το αργότερο σε έξι μήνες, ενώ αναφέρθηκε με θερμά λόγια στην συμβολή της Τεχνικής Ομάδας του Δήμου, στην  εκπόνηση και κατάθεση της εν λόγω πρότασης.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Βιώσιμες Πόλεις 26 Ιουλίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέοι σύγχρονοι υπόγειοι κάδοι στο Δήμο Λαγκαδά

Ένα ακόμη σημαντικό βήμα για τη βελτίωση και την αναβάθμιση του τομέα της καθαριότητας αλλά…

Βιώσιμες Πόλεις 25 Ιουλίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
«Ψήφισε με τη γόπα σου»-Το γόπα project στον Δήμο Χαλκιδέων

Σταχτοδοχεία-κάλπες τοποθετήθηκαν, το Σάββατο 24 Ιουλίου 2021, σε 14 κεντρικά σημεία του Δήμου Χαλκιδέων, τα…

Βιώσιμες Πόλεις 24 Ιουλίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Γρεβενών: “Φτιάξε το δικό σου λίπασμα στην αυλή του σπιτιού σου”

Στα Γρεβενά σε νέα δωρεάν διανομή 86 καινούργιων κομποστοποιητών, προχωρά η Υπηρεσία Καθαριότητας, μετά τη…