Άρθρο Localit 05 Απριλίου, 2024

Μωβ κάδοι σε 40 σημεία του Αγρινίου

Τη δυνατότητα ανακύκλωσης ρούχων, υποδημάτων και λευκών ειδών που δεν χρησιμοποιούνται, έχουν πλέον οι κάτοικοι του Αγρινίου μέσω των μωβ κάδων που τοποθετήθηκαν  σε 40 σημεία του κέντρου αλλά και σε Δημοτικές Ενότητες

Οι δημότες μπορούν να ανακυκλώσουν ρουχισμό και υποδήματα, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση. Στους συγκεκριμένους κάδους μπορούν  να απορρίπτουν ρούχα, παπούτσια, λευκά είδη (όπως σεντόνια, κουβέρτες) και αξεσουάρ (όπως τσάντες, ζώνες κλπ.).

Τα είδη που δεν είναι κατάλληλα για επαναχρησιμοποίηση, ανακυκλώνονται για την παραγωγή υφασμάτων για καθαρισμό ή γίνονται υλικό για ηχομόνωση και θερμομόνωση, γέμιση για τα καθίσματα των αυτοκινήτων κλπ. Έτσι, μειώνεται  τόσο το περιβαλλοντικό όσο και το οικονομικό κόστος διαχείρισης των αποβλήτων.

«Αλλάζουμε σταδιακά τις συνήθειες μας, προστατεύουμε το περιβάλλον και παράλληλα εξοικονομούμε χρήματα. Συνεχίζουμε να εστιάζουμε στο περιβάλλον που ζούμε και  στην καλύτερη διαχείριση πόρων. Αντί να πετάξουμε τα ρούχα σε κάδους απορριμμάτων χρησιμοποιούμε τους μωβ κάδους και συμβάλλουμε στην καλύτερη διαχείριση των απορριμμάτων. Καλούμε όλους τους πολίτες να υποστηρίξουν την πρωτοβουλία και να συμβάλλουν στην προσπάθεια για μια πιο βιώσιμη και οικολογικά φιλική πόλη», ανέφερε σχετικά ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Βιώσιμες Πόλεις 17 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Βύρωνας: Έτοιμο το πάρκο περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης στον Καρέα

Το νέο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης στον πρώην πολυχώρο Κουγιά στον Καρέα, εγκαινιάστηκε την Τετάρτη 15/5,…

Βιώσιμες Πόλεις 17 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δημόσια διαβούλευση για το Σ.Α.Π Δήμου Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη

Δημόσια Διαβούλευση για το Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας (Σ.Α.Π) που έχει εκπονήσει με χρηματοδότηση από το…

Βιώσιμες Πόλεις 17 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αγ. Παρασκευή: Ξεκινά και πάλι η λειτουργία των καφέ κάδων συλλογής βιοαποβλήτων

Επανέρχεται από σήμερα Παρασκευή 17 Μαΐου, στον Δήμο Αγίας Παρασκευής, η λειτουργία χωριστής συλλογής υπολειμμάτων…